Un nou caz de coronavirus a fost confirmat la Iași. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iasi, contact cu un caz confirmat în Varșovia, era în autoizolare din data de 9.03.2020. Bilanțul ajunge la 32 de persoane infectate cu COVID-19.

Cazurile 31-32 au fost confirmate 11 martie. Este vorba despre un medic gastroenterolog la Spitalul Gerota din Bucureșticare l-a îngrijit pe primul pacient confirmat cu coronavirus la acest spital, fostul politist în vârstă de 60 de ani care a infectat alte 5 persoane. Este primul medic infectat cu coronavirus în România. AL doilea pacient confirmat în 11 martie este un bărbat în vârstă de 38 ani din Iași, care a intrat în contact un caz confirmat în Varșovia.

Ce presupune al doilea scenariu de răspuns la coronavirus

Pentru că numărul persoanelor infectate a trecut marți de 25, România a trecut al doilea scenariu de răspuns la coronavirus. „Scenariul 2 este o fază de transmitere sporadică în comunicate, deci suntem departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franța sau Spania”, a precizat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Conform informațiilor autorităților, primul scenariu implică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea între 26 și 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 101 și 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.001 de bolnavi cu noul tip de virus.

„Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacți. Ne așteptăm la secții separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne așteptăm la limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niște boli cronice sau intervenții programate. Și ne așteptăm, efectiv, la un control la granița mai accentuat și pentru celelalte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru.

Citeste si:
Barna spune că vaccinarea ar putea fi obligatorie pentru medici
Barna spune că vaccinarea ar...

Sursa foto: Agerpres Foto

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri