O femeie în vârstă de 62 de ani, internată din data de 7 martie, în stare gravă, la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, le-a comunicat medicilor abia în cursul zilei de marţi, după ce a fost detubată, că a revenit în ţară în data de 24 februarie, din Torino (Italia), şi că nu şi-a luat nicio măsură de izolare deoarece nu ştia la acea vreme că zona respectivă ar fi în carantină din cauza epidemiei de coronavirus.

Cazul a fost făcut public miercuri de către cei de la SJU, femeii fiindu-i recoltate probe pentru a se stabili dacă este sau nu infectată cu noul coronavirus.

Spitalul precizează că femeii i s-a făcut şi testarea pentru gripă, aceasta având rezultat negativ.

"Femeia de 62 de ani s-a prezentat în data de 07.03.2020 la Unitatea de Primiri Urgenţe cu o simptomatologie care nu intra în definiţia de caz pentru Coronavirus, respectiv cu sindrom confuziv, insuficienţă respiratorie, agitaţie psihomotorie, amnezie, fiind internată la Secţia Anestezie-Terapie Intensivă. Evoluţia stării sale de sănătate a fost nefavorabilă, cu pierderea stării de conştienţă, care a impus intubare şi ventilare mecanică. I-a fost efectuată testare pentru gripă, însă cu rezultat negativ. Luni (09.03.2020) a fost detubată şi numai în cursul zilei de ieri, 10.03.2020, starea de sănătate a pacientei a permis ca medicii să stea de vorbă cu aceasta, cu toate că avea şi încă are mască de oxigen, ce nu permite efort prelungit de vorbire. Astfel, ieri, pacienta le-a declarat medicilor că a venit din Italia (Torino), că a ajuns la Bistriţa în data de 24.02.2020, că în perioada respectivă nu avea cunoştinţă ca zona în care locuia să fie în carantină din cauza Coronavirusului şi că nu şi-a luat măsuri de izolare", se arată în comunicatul transmis de SJU Bistriţa.

Femeii i-au fost recoltate, marţi, probe pentru Covid-19, care au fost trimise la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Persoana în cauză este cel de-al treilea suspect de coronavirus din judeţul Bistriţa-Năsăud, în spital mai fiind internaţi un bărbat de 33 ani, revenit în urmă cu patru zile din Spania, cu escală la Milano, şi o femeie de 29 de ani, revenită din Italia, din regiunea Marche, care era izolată la domiciliu şi care a ajuns în noaptea de marţi spre miercuri la spitalul din Bistriţa, prezentând dureri în gât, subfebrilităţi şi durere de cap.

SJU Bistriţa precizează că cei trei pacienţi internaţi sunt, în prezent, în stare stabilă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri