Un val de solidaritate se ridică în România: McDonald’s va duce mâncare la mii de oameni în carantină, iar Kaufland a donat 73.000 de măști personalului medical, scrie Libertatea.ro.

”Avem parte de o reacție impresionantă a firmelor private. Hilton ne-a oferit cazare, eMag, măști și multă lume vrea să se implice”, a relatat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății într-o discuție cu Libertatea.

”McDonald’s s-au oferit ei să ducă mâncare în toate cele 26 de orașe unde avem centre de carantină”, a exemplificat doctorul Nelu Tătaru. McDonald’s a venit din proprie inițiativă.

O donație neașteptată și ”foarte utilă” a venit din partea lui Kaufland care au oferit 73.000 de măști profesionale FFP3, cele mai performante, pe care le folosește personalul medical. Practic, firmele private repară o eroare de comunicare a autorităților.

Pe 8 martie, statul a anunțat că va amenda cu până la 6.000 de lei cu firmele care nu asigură dezinfectanți, măști și alte măsuri de protecție pentru angajați.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri