Val de solidaritate: McDonald`s livrează mâncare, Kaufland donează măști

Un val de solidaritate se ridică în România: McDonald’s va duce mâncare la mii de oameni în carantină, iar Kaufland a donat 73.000 de măști personalului medical, scrie Libertatea.ro.

”Avem parte de o reacție impresionantă a firmelor private. Hilton ne-a oferit cazare, eMag, măști și multă lume vrea să se implice”, a relatat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății într-o discuție cu Libertatea.

”McDonald’s s-au oferit ei să ducă mâncare în toate cele 26 de orașe unde avem centre de carantină”, a exemplificat doctorul Nelu Tătaru. McDonald’s a venit din proprie inițiativă.

O donație neașteptată și ”foarte utilă” a venit din partea lui Kaufland care au oferit 73.000 de măști profesionale FFP3, cele mai performante, pe care le folosește personalul medical. Practic, firmele private repară o eroare de comunicare a autorităților.

Pe 8 martie, statul a anunțat că va amenda cu până la 6.000 de lei cu firmele care nu asigură dezinfectanți, măști și alte măsuri de protecție pentru angajați.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri