Un pasager din aeronava care venea de la Madrid a prezentat, la sosirea pe aeroportul Otopeni, un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus, anunță Grupul pentru comunicare strategică. Aeronava aparține unui operator privat, precizează sursa citată.

În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile. De asemenea, aceasta a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice.

”Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile”, conchide GCS.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Lipsă de măsuri: România riscă să piardă peste 230.000 de turiști din Israel
Setari Cookie-uri