RecoMedica, startup-ul românesc care oferă ghidare și asistență medicală online gratuită pentru a ridica nivelul de prevenție medicală, a lansat o campanie specială pentru a ajuta utilizatorii să identifice dacă simptomele pe care le au sunt urgente sau dacă sunt legate de Virusul Covid-19.

RecoMedica asigură acest serviciu cu ajutorul celor peste 60 de medici la nivel național din rețea. Astfel, platforma poate fi folosită de români complet gratuit și beneficiază de o mare susținere din partea medicilor de familie din țară.

“Suntem printre primele proiecte medicale din Europa care au luat atitudinea de a ajuta la gestionarea situației actuale. Acum avem validarea că funcționează proiectul și dorim să venim în ajutorul autorităților și a oricărei persoane care are nevoie de noi. Vă cerem susținerea în perioada următoare pentru a ajunge și a ajuta un număr cât mai mare de oameni.”, a declarat Eduard Cioroaga, co-fondatorul și CEO-ul RecoMedica.

“În următoarea perioadă este esențial să ne monitorizăm foarte bine orice timp de simptom și trebuie să primim opinii medicale într-un mod cât mai simplificat, inclusiv pentru cazurile de depresie și anxietate. Nu este indicat să îngreunăm camerele de gardă sau cabinetele medicilor de familie sau alte specializări cu probleme non-urgente, așa că invităm românii să folosească platforma RecoMedica pentru a afla exact ce acțiune medicală trebuie să ia și cât de urgentă este problema cu care se confruntă, a adăugat Eduard Cioroaga.

În ultima săptămâna platforma a înregistrat deja peste 2000 de solicitări online pe site-ul RecoMedica, iar numărul vizitelor zilnice este în creștere cu fiecare zi cu care avansează pandemia. Răspunsurile rapide sunt oferite cu ajutorul medicilor activi zilnic care răspund rapid solicitărilor.

Cazurile înregistrate până în prezent în platformă au fost clasate astfel:
- 80% au primit Nivel de Urgență Zero sau Ușor - au făcut o simplă verificare și au doar probleme minore de prevenție medicală;
-13% au primit Nivel de Urgență Mediu - au fost direcționați în zilele următoare spre un serviciu medical de tip Medicina de Familie;
- 2% situații medicale complicate (care stăteau acasă de mult timp cu o problemă reală, dar pentru care nu au acționat deloc până atunci);
- 2% persoane cu depresie sau anxietate;
- 3 % probleme respiratorii - au fost direcționați spre Medicii de Familie/ Camera de Urgență / 112.

“În această perioadă apar tot felul de reacții și de comunicate legate de epidemia cu Coronavirus Covid-19, așa că recomandarea mea este să evităm panica, reacțiile emoționale disproporționate generate de acest eveniment.”, a declarat Cristina Matei, medic primar medicină de familie în București și medic colaborator RecoMedica.

"Dacă nu reușiți să luați legătura cu medicul de familie și dacă aveți posibilitatea tehnică de conexiune la internet, recomandăm să accesați platforma RecoMedica. Aceasta este o platformă care poate fi accesată gratuit și unde se poate trimite o cerere la care unul dintre medicii RecoMedica va răspunde în maxim o oră.

În condițiile în care epidemia cu Coronavirus-Covid 19 sau un virus gripal se extinde, numărul de oameni afectați crește exponențial și ar fi bine de cunoscut ce alte posibilități au oamenii pentru a-și menține sau recupera starea de sănătate. Platforma RecoMedica vine în întâmpinarea nevoilor populației, medicii RecoMedica sunt medici de familie care lucrează în plus, în afara programului de consultații la cabinet, pentru a face recomandări medicale și a orienta persoana rapid și corect în vederea soluționării problemei sale medicale.”, a adăugat Cristina Matei.

RecoMedica este un proiect online de ghidare și asistență medicală gratuită. Compania asigură un sistem triaj medical online gratuit (oferă informații despre starea de sănătate, direcționarea de specializare și nivelul de urgență), prin colaborarea cu peste 60 de cadre medicale din România. Astfel, RecoMedica ajută utilizatorii să acționeze corect de la primele momentele ale apariției unui simptom sau a unei probleme medicale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri