Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria lansează un fond pentru diminuarea presiunii asupra sistemul de sănătate

Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria a lansat Fondul de Necesitate pentru diminuarea presiunii asupra sistemul de sănătate și susținerea activității medicilor și asistentelor din cele două policlinici care sprijină bolnavii cronici din categorii vulnerabile. Fondurile vor fi folosite la susținerea imediată a bolnavilor din comunitățile vulnerabile și a acelora care aglomerează camerele de gardă din spitalele de stat sau Serviciul de Ambulanță pentru consultații care se pot face și în policlinici.

Policlinica Sala Palatului si Policlinica Sociala Baba Novac din București sunt deschise pentru pacientii cronici din categorii vulnerabile care au acum nevoie de spijinul nostru pentru a degreva spitalele care luptă cu epidemia COVID-19!

În Policlinica Socială Baba Novac personalul medical va asigura pacienților neasigurați – bolnavi cronici sau în grad de risc - medicamente și tot ce este necesar din punct de vedere medical pentru minim 2 luni, pentru a le limita cât mai mult deplasările, asigurându-se că toți aceștia sunt izolați, dar într-o stare generală de sănătate stabilă.

În același timp, personalul medical de aici va asigura suport telefonic și va dispune prezentarea lor la Policlinică numai în cazuri de urgență, cu alte simptomatologii decât cele respiratorii, pentru a evita apelarea nenecesară la ambulanță, prezentări la camera de gardă sau la secțiile de consultații în ambulatoriu ale spitalelor de stat.

În Policlinica Sala Palatului se oferă servicii medicale generale pentru vârstnici și toți bolnavii cronici care au nevoie de controale periodice obligatorii, în condiții de maximă precauție, cu risc minim de îmbolnăvire, oferind acestor pacienți posibilitatea de evitarea aglomerației din camerele de gardă ale spitalelor de stat si diminuand în mod direct presiunea pe sistemul medical de stat.

Citeste si:
Fundația Inovații Sociale Regina Maria lansează un apel pe 2020...
Fundația Inovații Sociale...

Tot aici se oferă triaj telefonic și sfaturi medicale telefonice gratuite pentru vârstnici și bolnavii cronici de către medicii de la Policlinica Sala Palatului pentru a limita deplasarea acestora în afara domiciliului.

#FondDeNecesitate: RO70RZBR0000060012785673
SMS la 8844 cu text SOARTA pentru 2 Euro/lunar

CUM VOR FI FOLOSIȚI BANII?
• Medicamente, analize de laborator și consultații pentru bolnavii sociali neasigurați
• Echipamente de protecție pentru personalul medical din policlinici, care vor fi cei mai expuși la virus și care necesită înnoirea echipamentului de protecție la fiecare interacțiune cu pacientul: halate, mănuși sterile, măști, ochelari de protecție, dezinfectanți, etc.
• Susținerea întregii activitați medicale din policlinici
• Asigurarea accesului la sfaturi medicale telefonice gratuite

Toate acestea cu scopul preluării unui numar cât mai mare de pacienți atat direct cât si telefonic.

Citeste si:
A început licitația binelui, „Din Inimă pentru un ALT Viitor”
A început licitația binelui,...

“În aceasta perioadă atat de intensă si plină de provocări, Fundația noastră se străduieste, ca intotdeauna, să fie cât mai de folos! Suntem aici, gata sa ajutăm! Policlinicile noastre sunt deschise, personalul medical este pregătit! Prin toate masurile pe care le luam și le vom lua in continuare ne străduim să diminuam cât mai mult presiunea pe sistemul sanitar de stat , folosind cât mai intens intreaga noastră expertiza de aproape 10 ani in domeniul medical , venind în acest fel si in intampinarea pacienților nostri, dar si al altora care au nevoie de noi in aceste vremuri.”, precizează Cristiana Mateoiu, director executiv.

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri