Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat la Antena 3 că vârful epidemiei va fi dat nu de numărul total de cazuri de infecție, ci creșterea numărului zilnic de cazuri de persoane infectate, iar aceasta nu a exclus să avem peste 100.000 de persoane infectate. Cât despre perioada de vârf, acesta a estimat că se va întâmpla „în ultima decadă a lunii aprilie, începutul lunii mai”, notează edupedu.ro.

„Apropo de ce se discută și din România, ce scenarii, câte cazuri o să fie, unii spun că 10.000 o să fie vârful, nu 10.000 de cazuri reprezintă vârful, vârful îl reprezintă numărul de cazuri noi înregistrate în fiecare zi. Pentru că noi dacă o să avem 10.000 de cazuri în două luni, nu o să fie o problemă pentru sistemul de sănătate, că oamenii progresiv o să beneficieze de servicii medicale. Problema este în cât timp ajungem la 10.000 de cazuri și mai ales să monitorizăm această creștere zilnic, numărul de cazuri noi care apar zilnic. Acesta o să fie indicativul care ar trebui să ne alerteze pe noi foarte foarte mult”, a declarat Rafila.

Întrebat dacă este posibil să ajungem la 100.000 de cazuri de infectare cu COVID-19, Alexandru Rafila a declarat că „nu este exclus”.

„Eu cred că o să-l atingem (vârful epidemiei - n.r.), probabil, în ultima decadă a lunii aprilie, începutul lunii mai. Depinde foarte mult și de condițiile meteo. Am citit diverse studii, continui să cred că influența climatului este importantă. Ea nu elimină transmiterea, dar o reduce la jumătate. Deci o temperatura cu 10-15 grade mai mare decât în mod obișnuit, adică decât avem acum, să spunem, duce la frânarea transmiterii”, a explicat Rafila.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până joi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri