Valori foarte ridicate de PM10 și PM2.5 au fost înregistrate vineri seara și noaptea în mai multe puncte din Capitală și din apropierea orașului, într-un moment când traficul rutier e la un nivel minim. Același lucru s-a întâmplat și în noaptea de marți spre miercuri, după ce tocmai ministrul Mediului spunea că în București este „aer de munte” datorită reducerii traficului rutier, scrie hotnews.ro.

Vineri seara în jurul orei de 21:30 în Sintești (Vidra, Ilfov), un senzor din rețeaua independentă de monitorizare a aerului Airly.eu înregistra depășiri de 448% la PM2.5 și 314% la PM10.

La aceeași oră un alt senzor din Mogoșoaia înregistra 456% la PM2.5 și 318% la PM10. În tot acest timp, mai toți senzorii din București erau portocalii, unii apropiindu-se de roșu.

Creșterea valorilor vine în contextul în care Ministerul Mediului spunea marți că, în ultima săptămână, concentraţiile tuturor poluanţilor monitorizaţi în Bucureşti s-au situat mult sub valorile limită. Luni, concentraţia de PM10 era apropiată de valorile din staţiile amplasate în vârf de munte, potrivit datelor furnizate de minister.

Citește mai multe pe hotnews.ro.

Citeste si:
România, avertizată de CE: 48 de depozite ilegale de deșeuri...
Noi acuzații la adresa...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Sercin Giray l-a înlocuit pe Pascal Cassecuelle la conducerea Bayer România
Setari Cookie-uri