cemafac.ro | Site-ul care te ajută să afli cum te poți proteja de coronavirus și unde poți să-ți faci chestionarul de evaluare a simptomelor

Guvernul României, în colaborare cu DSU și Code for Romania, a lansat platforma CeMaFac (cemafac.ro), componentă a proiectului stirioficiale.ro. Este vorba despre un ghid practic, bazat pe scenarii posibile prin care populația României poate trece.

Platforma îi va ghida pe utilizatori pentru diferite situații îi va aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorități pentru a se proja mai bine și pentru a-i proteja pe cei apropiați, potrivit unui comunicat de presă al CCS.

"Cemafac.ro este un ghid cu reguli de interacțiune, acțiune și comportament, recomandate în această perioadă de criză în care ne confruntăm cu răspândirea foarte rapidă a infecției cu coronavirus. Vrem să aducem mai aproape de voi regulile de bază recomandate de autorități de la care este indicat să nu ne abatem în această perioadă", arată inițiatorii proiectului.

Utilizatorii au acces, pe cemafac.ro, la un chestionar de evaluare a simptomelor, dezvoltat în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență. Utilizatorii pot afla ce au de făcut mai departe, în funcție de starea de sănătate și de acțiunile întreprinse în ultima perioadă. Alte secțiuni din website-ul cemafac.ro tratează subiecte precum transmitere și simptome, cum ne protejăm, adaptare și rezistență și informații folositoare pentru cei care oferă ajutor sau sprijină echipele de intervenție.

Proiectul cemafac.ro este a doua soluție lansată, parte dintr-un ecosistem de șase soluții digitale dezvoltate de voluntarii Code for Romania, menit să lupte cu efectele COVID-19. Alături de datelazi.ro și stirioficiale.ro, proiectul cemafac.ro completează ecosistemul COVID-19, punct central de informare despre efectele pandemiei în România.

Citeste si:
A doua soluție digitală împotriva coronavirus: CeMaFac.ro
A doua soluție digitală...

Cemafac.ro este un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania.

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri