Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, deputatul de Cluj, Emanuel Ungureanu, susține că o asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus și că pericolul de contaminare este major în această unitate.

Deputatul Emanuel Ungureanu susține, într-o postare făcută miercuri seară pe Facebook, că sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj și a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Județean Cluj, potrivit Ziare.com.

"O asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus și se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. Mai multe asistente sunt testate pentru coronavirus și sunt preventiv în izolare conform procedurilor. Vestea bună este că multe dintre ele au primit rezultatul și este negativ.

Trebuie să găsească epidemiologii sursă de infectare pentru a diminua răspândirea. Sursă contaminării ar putea fi o pacienta care nu a fost testată la timp de DSP Cluj și a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Județean Cluj. Pentru că nu se testează suficient de mult și se prelucrează greoi probele, pacienții suspecți sunt plimbați prin UPU pe circuite unde sunt pacienți și pacienți cu alte diverse patologii. Pericolul de contaminare este major", a arătat Ungureanu.

Acesta a menționat că personalul de la UPU Cluj se plânge că nu sunt încă suficiente echipamente, iar conducerea Spitalului Județean Cluj nu a explicat public, asumat, cu o prezentare în teren, cum este pregătit circuitul pacienților infectați și neinfectati.

Citeste si:
Amenzi de 5.000 de lei la Universitar, unde sangele ajungea la WC
Amenzi de 5.000 de lei la...

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, miercuri seară că nu comentează afirmațiile nimănui, "mai ales cele panicate și pline de dramatism indus cu un anume scop, care nu ar trebui să își aibă rostul în această perioadă".

"În toate cazurile de posibile contaminări sau contacti ai unor pacienți pozitivi, în spitale se fac anchete epidemiologice, personalul medical este testat, se respectă niște protocoale stricte de decontaminare. La cum evoluează situația în fiecare zi, nu este ceva și nu va fi ieșit din comun să avem pacienți pozitivi în spitale și cadre medicale care să fie contacti ai acestora", a spus Abrudean.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Două noi focare de infecție în dezvoltare, la Constanța și Brașov
Setari Cookie-uri