Spitalul Universitar de Urgență București și alte patru spitale primesc echipamente și aparatură medicală vitale de la Salvați Copiii

Cinci spitale din București și din țară vor primi, începând de joi, aparatură și echipamente medicale indispensabile, achiziționate din fondul de urgență deschis de Salvați Copiii România, pentru întărirea sistemului medical în lupta cu pandemia de Covid-19. Organizația este în dialog cu medicii din Suceava, unde situația este critică, în urma contaminării cu SARS-CoC2 a unui număr mare de cadre medicale, pentru a interveni rapid în refacerea capacității sistemului medical local, aflat sub o mare presiune în acest context.

Două ventilatoare de suport respirator vor ajunge la Spitalul Universitar de Urgență București, respectiv la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

În urma solicitărilor primite de la medici, 75 de kituri medicale de protecție, constând în halate impermeabile și costume chirurgicale, halate de protecție, ochelari de protecție, mănuși nitril, bonete tip cagulă, botoșei impermeabili, vor fi livrate Maternității Cantacuzino din București, Spitalului Clinic de Urgență Sibiu și Spitalului Județean Reșița.

Investiția, în valoare de 74.250 de euro, cu sprijin de la Farmaciile Catena, se adaugă echipării urgente pe care Salvați Copiii a făcut-o, la începutul săptămânii, Maternității Bucur, transformată în unitate medicală dedicată cazurilor de Covid-19.

Până acum, 48 de spitale (maternități, secții de pediatrie, secții de neonatologie, secții de terapie intensivă) au solicitat aparatură medicală vitală pentru salvarea nou-născuților și copiilor, în valoare totală de 3 milioane de euro.

Citeste si:
La ce riscuri sunt supuși copiii care petrec mai mult timp în online
La ce riscuri sunt supuși...

Salvați Copiii România a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 177.556 de euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame și Asociația Club Sportiv "RO Club Maraton". De asemenea, suma de 10.337 de euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Citeste si:
O companie românească a lansat robotul care distruge coronavirusul...
O companie românească a...
Sursa foto: Salvați Copiii
Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri