România va achiziţiona, în numele Uniunii Europene, echipamente medicale de protecţie şi ventilatoare pentru constituirea unei rezerve strategice pe teritoriul ţării noastre în limita a 10 milioane de euro, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

„La nivel european s-a decis, în baza unui proiect aprobat în timpul Preşedinţiei noastre la Consiliul Uniunii Europene, constituirea unei rezerve strategice de echipamente medicale, în cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă, un mecanism european destinat prevenirii, pregătirii şi reacţiei Uniunii Europene la diferite crize şi dezastre, cum este epidemia cu care ne confruntăm. Foarte important, România este primul stat membru al Uniunii care a primit acceptul Comisiei Europene de a demara procedurile de achiziţie necesare pentru constituirea acestei rezerve a Uniunii Europene pe teritoriul ţării noastre. Într-o primă etapă, achiziţia derulată de România, în numele Uniunii Europene, în limita sumei de 10 milioane de euro, va viza echipamente medicale de protecţie - măşti şi costume individuale de protecţie - şi ventilatoare. Această procedură se desfăşoară independent de achiziţiile făcute direct de Comisie, dar atunci când aceste materiale vor fi disponibile, vom putea şi noi, în România, să solicităm o parte din această rezerva strategică”, a explicat Iohannis, la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

El a arătat că va prezenta în cadrul videoconferinţei cu membrii Consiliului European, care va avea loc joi, eforturile pe care România le face în cadrul acestui proiect, anunţând că discuţiile cu furnizorii au fost deja demarate.

„Voi solicita o finanţare mai consistentă pe acest program şi voi arăta disponibilitatea României de a se implica mai mult şi în alte zone din acest mecanism. În altă ordine de idei, le voi transmite partenerilor noştri din Uniune că avem nevoie de lanţuri de aprovizionare funcţionale pentru a asigura accesul adecvat al cetăţenilor noştri la bunurile esenţiale, iar pentru aceasta trebuie eliminate barierele din lanţurile de aprovizionare şi evitarea apariţiei altor blocaje”, a afirmat şeful statului.

El a subliniat că este important ca procedurile de achiziţii în comun de echipamente şi dispozitive medicale necesare gestionarii epidemiei să fie finalizate cât mai repede cu putinţă pentru ca statele membre interesate să poată intra rapid în posesia acestor produse.

Sursa foto: pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri