Spitalul Municipal Rădăuţi are nevoie de personal, materiale sanitare şi medicamente, în condiţiile în care a devenit unitate de suport COVID-19. Managerul unităţii a cerut sprijin de la autorităţi pentru suplimentarea personalului şi fonduri pentru echipamente şi medicamente. „Dacă nu vom primi rapid ajutor, este extrem de clar că nu vom rezista mult”, a spus Traian Andronachi, potrivit Mediafax.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, spune că unitatea are 460 de paturi, iar dacă va prelua şi pacienţii de la Suceava ar însemna un plus de peste 1.200 de paturi, adică bani şi angajaţi suplimentari.

Dacă nu vom primi rapid ajutor este extrem de clar că nu vom rezista mult. Iar deschiderea UPU Suceava nu reprezintă o soluţie favorabilă atât timp cât nu este susţinută de secţiile necesare funcţionării, în condiţiile în care cele mai multe cazuri sunt direcţionate la noi, la Rădăuţi. Mai mult, pentru unele cazuri care sunt trimise la noi nu avem personal de specialitate. Am mai avut aproape 48 de ore şi ajutorul unor medici de la Iaşi, dar prin deschiderea UPU Suceava aceştia au plecat acolo, iar acest lucru pune o presiune şi mai mare pe cadrele medicale de la Rădăuţi”, a explicat Andronachi.

„Nu ne este ruşine să spunem adevărul şi să solicităm sprijin de la populaţie atât timp cât sprijinul solicitat de la Consiliul Judeţean, DSP, MS, adică autorităţi ale statului în subordinea guvernului, sprijin solicitat prin adrese că s-a îngălbenit faxul (că e urgenta şi nu trimitem cu poșta), nu au primit niciun răspuns pana astăzi, 29 martie 2020, h 13.20.. Ba, era să uit, am primit 25 de măscuțe de la statul român.. . 25, nu 25 de mii”, a adăugat acesta într-un mesaj publicat pe Facebook.

Citeste si:
MetaMinds donează 200.000 de lei pentru Spitalul Municipal Rădăuți
MetaMinds donează 200.000 de...
Sursa foto: Facebook Spitalul Rădăuți

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
OMS s-a răzgândit și recomandă purtarea măștilor în locurile aglomerate
Setari Cookie-uri