România a intrat în Scenariul 4, înregistrând în această seară un număr de 2.109 de cazuri confirmate, potrivit declarațiilor de luni seară, ora 23:00, ale secretarului de stat, Raed Arafat.

Principalele măsuri care descriu Scenariul 4 sunt următoarele:

  • Pacienții cu simptome ușoare vor fi tratați la domiciliu.
  • Personalul medical asimptomatic va rămâne în spital, pentru tratarea bolnavilor.
  • Medicii nu mai pot refuza pacienții sosiți la Primiri Urgențe. Aceștia vor fi tratați cu toții ca fiind suspecți de COVID-19.
  • Va intra în vigoare un ordin de ministru care vizează 36 de spitale organizate pentru COVID-19. Este estimat un număr de 8.000 de paturi. În prezent, aceste spitale nu au intrat în rolul de spital COVID-19. Pentru moment, Spitalul Colentina este suport pentru Institutul Matei Balș, iar Spitalul de Nefrologie Carol Davila primește, de asemenea, pacienți infectați. În plus, Maternitatea Bucur preia pacientele însărcinate suspecte de coronavirus.

Știre în actualizare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri