Divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson va începe testele pe oameni pentru un vaccin pentru coronavirus până în luna septembrie. Speră să lanseze primele loturi de vaccin pe piață în ianuarie anul viitor, a transmis luni compania.

Reprezentanții companiei Johnson & Johnson au început să dezvolte un vaccin pentru coronavirus din luna ianuarie, în parteneriat cu Biomedical Advance Research and Development Authority (BARDA), o divizie a Departamentului pentru Sănătate al SUA, scrie CNN.

Pentru acest lucru Johnson & Johnson și BARDA au deblocat un miliard de dolari pentru finanțarea cercetării, dezvoltării și testării clinice a vaccinurilor, arată sursa citată. J&J a început să lucreze în ianuarie la vaccinul experimental, Ad26 SARS-CoV-2, utilizând aceeaşi tehnologie pe care a folosit-o pentru a dezvolta un vaccin candidat contra Ebola.

Vezi și: CORONAVIRUS | Un vaccin al companiei americane de biotehnologie Moderna este gata pentru primele teste

„Lumea se confruntă cu o criză urgentă de sănătate publică. Ne-am angajat să facem tot posibilul pentru ca vaccinul COVID-19 să fie disponibil și accesibil la nivel mondial cât mai rapid posibil”, a declarat președintele Johnson & Johnson, Alex Gorsky, într-un comunicat de presă.

Retail jobs

Johnson & Johnson își va extinde, de asemenea, capacitatea de producție globală, astfel încât să poată fabrica rapid vaccinul dacă este aprobat, au spus reprezentanții companiei.

Johnson & Johnson nu este singura companie care încearcă să realizeze un vaccin în condițiile în care pandemia de coronavirus înregistrează o evoluție îngrijorătoare. Și compania farmaceutică americană Moderna efectuează deja studii clinice pentru vaccinul candidat pe care l-a dezvoltat. Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri