Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că la nivelul țării sunt 3.183 de cazuri confirmate cu coronavirus și 3 focare de infecție.

”Avem 3.183 de cazuri confirmate în România, din care 281 au fost declarate vindecate. Conform unei analize a INSP în 26 februarie, când a fost confirmat primul caz și 29 martie, am pornit de la 1 - 2 cazuri pe zi, trendul a devenit apoi descedent, și am ajuns la 30 pe zi, apoi s-a triplat numărul”, a declarat Nelu Tătaru în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, acesta a precizat că în țară sunt 3 focare de infecție: Suceava, Arad și Deva. ”Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile”. În acest moment nu se impune carantina la Arad și Deva, a completat ministrul.

Ministerul vrea să angajeze 1000 de persoane la ambulanță, pentru că personalul este insuficient.

”La DSP am găsit personal insuficient. Sunt oameni puțini care lucrează 24 din 24 de ore. Vom angaja încă 1.000 de persoane în aceste structuri și încă 1.000 de persoane la ambulanță”, a spus ministrul Sănătății.

Citeste si:
Nelu Tătaru: Dacă mergem în acest ritm, vom ajunge la 20 - 30.000...
Nelu Tătaru: Dacă mergem în...

În plus, vor fi aduse încă 200 de ventilatoare, care să le completeze pe cele 1.600 de la cele 1.600 de paturi de la ATI.

”Cele 200 vor fi suficiente pentru acest moment”, a ținut să precizeze Tătaru.

Tătaru: Discutăm despre suma acordată drept bonus pentru medici

De asemenea, ministrul a anunțat că a aprobat o OUG prin care rezidenților din ultimul an li s-a prelungit perioada de rezidențiat până la 31 octombrie.

”Am un mesaj pentru colegii mei de breaslă: Frații mei, România are nevoie de noi. Este un moment dificil, medicina românească nu a clacat niciodată. Personalul din sistem a știut să-și adune forțele”, a spus ministrul. În ceea ce privește bonusul anunțat joi de președintele Iohannis, Nelu Tătaru a precizat că nu este vorba de un bonus ci despre un spor de periculozitate.

Citeste si:
Coronavirus UPDATE, 18 iulie: 44 de noi cazuri raportate
Coronavirus UPDATE, 18 iulie:...

”Toate cadrele medicale merită acest spor. În acest moment suma se discută. Până luni discutăm”, a completat Nelu Tătaru.

Sursa foto: Agerpres Foto

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri