Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că, la începutul săptămânii viitoare, va emite un nou decret pentru prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună de zile, scrie Agerpres.

Președinte a avertizat că România nu se află încă în vârful epidemiei de COVID-19 şi că nu trebuie să existe o relaxare a măsurilor luate până în prezent, deşi numărul de îmbolnăviri este mai mic ca în alte ţări.

"Este clar: nu suntem încă la vârful epidemiei. În niciun caz nu este cazul să ne relaxăm", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

România va trimite în Italia, în zona Milano, o echipă formată din 11 medici şi şase asistenţi medicali, a mai anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a avut o şedinţă de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Citeste si:
Spitalul Judeţean Suceava s-a redeschis luni cu sectoare non-COVID
Spitalul Judeţean Suceava s-a...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Mai multe modele de măști periculoase au ajuns pe piața din România
Setari Cookie-uri