Purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie în toate spaţiile publice începând de marţi, potrivit unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bacău.

Potrivit Prefecturii Bacău, se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura, scrie Agerpres.

"Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut. Ne protejăm şi pe noi şi pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spaţiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecţie reduce riscul răspândirii", a declarat, pe pagina de facebook a instituţiei, prefectul Liviu Miroşeanu.

Judeţul Bacău este al şaptelea judeţ din România care aplică acestă regulă. Masca este obligatorie în Hunedoara, Maramureş, Galaţi, Vaslui, Iaşi şi Suceava.

CJSU Bacău a mai stabilit instituirea măsurii carantinării obligatorii la domiciliu sau în locaţia declarată pentru cetăţenii care sosesc din ţările incluse în zona roşie.

Persoanele care vor intra în carantină trebuie să declare pe proprie răspundere că dispun de spaţiu de locuire independent şi separat de spaţiile ocupate de ceilalţi membri ai familiei.

Citeste si:
CORONAVIRUS Două treimi dintre pacienții din România sunt vindecați...
Două treimi dintre pacienții...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Un profesor susţine că fragmente de metorit au căzut într-o localitate din Iași
Setari Cookie-uri