#solidaritate4mind este inițiativa unor antreprenoare care au decis să conecteze gratuit companiile cu specialiștii în psihoterapie și coaching pentru asigurarea echilibrului mintal și emoțional al angajaților pe perioada crizei COVID-19.

Cele trei partenere, Andreea Belenes, Eliza Stoica și Adina Pintea, cu experiență atât în antreprenoriat cât și în corporație, au identificat cu puțin timp înainte de a începe criza COVID-19 o oportunitate în zona de beneficii extra salariale, centrată pe sănătatea mintală la locul de muncă și au pus la punct un plan de a aborda această piață folosindu-se de experiența lor acumulată în cercetare de piață, design thinking, inovație, IT, marketing și vânzări.

Pandemia le-a determinat să amâne implementarea ideii de business și să transforme planul pe care îl aveau, păstrând însă rolul de ‘conector’ între angajații companiilor partenere și specialiștii în psihoterapie și coaching.

„Am început să strângem rapid o rețea de specialiști voluntari pentru a-i pune în legătură cu cei care au nevoie de sprijin specializat. În doar o săptămână de la lansarea apelului nostru, ni s-au alăturat câteva zeci de specialiști inimoși și entuziaști – toți profesioniști licențiați și experimentați - dispuși să ofere cel puțin o sesiune gratuită angajaților pe perioada stării de urgență.

Imediat după lansarea comunității de specialiști 4mind, am primit solicitări din partea angajatorilor aflați în căutare de soluții prin care să ofere suport psihologic angajaților. Cererile primite atât de rapid ne-au confirmat încă o dată nevoia de suport emoțional, precum și accelerarea acesteia în vremurile complicate pe care le experimentăm cu toții”, spun fondatoarele #solidaritate4mind.

Citeste si:
Lego lansează un nou set de jucării pentru a celebra comunitatea LGBT+
Lego lansează un nou set de...

Primele companii care au apelat la #solidaritate4mind activează în domeniile IT, oferă servicii de tip call-center sau furnizează echipamente. Astfel, rețeaua de specialiști 4mind este deja la dispoziția a câtorva mii de angajați, atât din București cât și din alte orașe mari din România.

Pe site-ul 4mind.ro, angajații pot căuta în mod confidențial profesioniști din domeniul sănătății mintale și își pot stabili o sesiune individuală de consiliere gratuită.

Companiile interesate pot lua legătura cu 4mind prin email sau pe site. Comunitatea 4mind poate acoperi în prezent cererile oricărei companii, indiferent de numărul de angajați al acesteia iar numărul voluntarilor care se alătură acestei inițiative continuă să crească în fiecare zi. Oferirea unei sesiuni gratuite per angajat pe perioada stării de urgență nu implică nici un contract sau plată, activitatea 4mind și a comunității de specialiști fiind in totalitate pro bono.

Citeste si:
Răzvan Munteanu este noul CFO al Mega Image
Răzvan Munteanu este noul CFO...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri