De aproape o lună, cadrele medicale din România lucrează "la foc automat", povestește medicul Bogdan Ioan Furtună, directorul medical al Spitalului Colentina din București, aflat în prima linie în epidemia de coronavirus. ”Dormim puțin, mâncăm rar, alergăm într-una și ne-am distanțat mult de familii, fără să vrem. Prioritățile s-au schimbat total", spune acesta într-o postare pe Facebook.

Medicul Bogdan Ioan Furtună spune că "energia din aceste zile este incredibilă. Nicio clipă nu ne-a bătut gândul să ne lăsăm. La spital ne regăsim brusc într-o familie – mare, unită, echilibrată, hotărâtă și puternică. Comunicăm permanent – eu am ajuns să îmi încarc telefonul de peste 3 ori pe zi – transmitem, preluăm, întrebăm, corectăm, conectăm, dar mai ales ne sprijinim și ne ajutăm permanent. Orice urmă de neînțelegere s-a topit. De la profesor, șef de secție și până la brancardier, suntem toți o echipă, umăr la umăr", susține medicul.

Bogdan Ioan Furtună mărturisește și că se simte "norocos că acest război l-a prins la Spitalul Clinic Colentina”.

”Sunt onorat că sunt înconjurat de toți acești oameni. Citeam zilele astea, într-un articol foarte emoționant, prima concluzie a unui medic militar, specialist ATI, trimis la Suceava. 'Dacă nu ne smerim, vom pierde acest război!'. Exact! Probabil că asta am înțeles și noi, în aceste zile, la Spitalul Colentina, spital declarat suport, dedicat pacienților infectați Covid-19. Că oricât am fi de pregățiti, oricât ne-am considera de puternici, oricât de buni ne-am crede, este timpul să ne smerim. Este timpul să uităm de orgolii și să luptăm împreună. Și să credem. Să credem că doar împreună și numai cu ajutorul lui Dumnezeu vom putea învinge. Și vom fi bine! Așa să ne ajute Dumnezeu!"

Spitalul Colentina din București a fost primul spital "generalist" din România transformat în spital de suport pentru un spital de boli infecțioase - Institutul Matei Balș - pentru epidemia de coronavirus. Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș a fost primul spital din România care a tratat pacienți cu coronavirs. În momentul în care capacitatea acestuia a început să fie depășită, pacienții au fost direcționați și către Spitalul Colentina, aflat în imediata apropiere.

Citeste si:
Colentina devine spital suport COVID: ce se întâmplă cu pacienții...
Colentina devine spital...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri