Primăria Capitalei și primăriile de sector au cumpărat teste rapide pentru COVID-19 și teste pentru antigen SARS CoV-2, iar cele șase Primării de sector vor trimite invitații către persoanele selectate în cadrul eșantionului de testare, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Potrivit comunicattului, este vorba de un studiu științific elaborat de Institutului Național de Boli infecțioase „Prof. dr. Matei Balș", cu care Primăria Capitalei și primăriile de sector au încheiat un protocol în 27 martie, scrie Digi24.

Un eșantion de 10.514 persoane din 5 categorii de vârstă va fi testat, au spus atunci primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

Primăria Capitalei, ASSMB și primăriile celor 6 sectoare „și-au asumat rolul de a asigura un sprijin logistic acțiunii de testare, în timp ce aspectele de ordin științific sunt gestionate de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș", instituția medicală care coordonează studiul și colaborează cu European Programme for Intervention Epidemiology Training pentru stabilirea modalității de eșantionare și pentru analiza datelor”, potrivit comunicatului.

Primăria Capitalei a achiziționat 8.400 de teste pentru antigen SARS CoV-2 și 5.400 de teste rapide COVID-19 pentru Imunoglobuline G/M, iar primăriile de sector au achiziționat fiecare câte 1.000 de teste pentru antigen SARS CoV-2 și 1.000 de teste rapide COVID-19 pentru Imunoglobuline G/M.

Primăria va pune la dispoziția Institutului Matei Balș toate echipamentele de protecție necesare pentru protecția personalului medical și a șoferilor.

„La rândul lor, cele șase Primării de sector, semnatare ale Protocolului, și-au asumat trimiterea invitațiilor către persoanele selectate în cadrul eșantionului de testare, recepționarea și centralizarea răspunsurilor la invitația de participare la testare, programarea pe zile/ore a persoanelor care au răspuns afirmativ la invitație și stabilirea, împreună cu Poliția locală din subordine, a traseului echipei de testare”.

Mai mulți părinți care locuiesc în sectorul 2 al Capitalei spun că au primit mesaje prin care sunt invitați să își înscrie copiii pentru a fi testați pentru COVID-19. Condiția este să fie elevi de gimnaziu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București, contactați de Digi24, acest lucru ar urma să nu se întâmple doar în sectorul 2. Și reprezentanți ai primăriei sectorului 6 au cerut date cu caracter personal de la ISMB referitoare la copiii înscriși în acest sector. Inspectoratul a refuzat însă să furnizeze astfel de date, având în vedere caracterul lor personal.

Primăria Capitalei anunța în urmă cu două săptămâni testarea unui eșantion de 10.000 de bucureșteni, program care însă nu este asumat de Ministerul Sănătății.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri