AstraZeneca este compania care ar putea produce vaccinul anti-coronavirus. Gigantul farma a ajuns la un acord cu Universitatea Oxford privind producerea vaccinului, dacă acesta va trece şi de ultimele teste de eficienţă şi siguranţă.

Testele pe oameni au început săptămâna trecută şi s-ar putea finaliza în cursul verii. Până la finalul anului ar ptuea fi produse 100 de milioane de doze, însă parteneriatul acordă prioritate Regatului Unit.

Potrivit acordului anunțat joi, AstraZeneca ar urma să producă și să distribuie potențialul vaccin, cunoscut sub numele de ChAdOx1 nCov-19, care este în prezent dezvoltat la Oxford, potrivit Digi24.

Costul final al vaccinului va acoperi doar costurile de producţie şi distribuţie

„Această colaborare reunește expertiza de clasă mondială a Universității din Oxford în domeniul vaccinologiei și capacitățile globale de dezvoltare, producție și distribuție ale AstraZeneca”, a spus compania. „Vrem să fim pregătiți să lansăm și să furnizăm până la 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului și apoi să ne extindem de acolo” , a declarat pentru Financial Times Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca .

Acordul dintre AstraZeneca şi Oxford University prevede ca vaccinul să fie distribuit în regim non-profit. Practic, costul final al vaccinului va acoperi doar costurile de producţie şi distribuţie.

Potrivit OMS, la ora actuală sunt 89 de vaccinuri în curs de dezvoltare. Specialiștii susțin că va dura între 12 și 18 luni pentru ca un vaccin să fie considerat sigur pentru a fi distribuit și administrat populației.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri