Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bihor a decis intrarea în carantină a celor 470 de persoane din colonia de romi din Vadu Crişului şi monitorizarea acestora de către Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit precizărilor făcute de prefectul Dumitru Ţiplea, carantinarea vine după ce mai multe persoane din comunitate au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19, iar testarea în întregime a coloniei nu a fost posibilă, din cauza refuzului mai multor persoane.

"S-a făcut o analiză de risc de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, s-a comunicat la nivel naţional Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prin Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi am primit acordul prin Ordinul comandantului acţiunii. Astăzi am convocat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a luat o hotărâre cu privire la carantinarea acestei comunităţi. După hotărârea Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întocmit planul de acţiune iar începând de astăzi, acea colonie de romi care totalizează 470 de persoane este carantinată şi va intra în monitorizarea Direcţiei de Sănătate Publică prin Spitalul Orăşenesc Aleşd", a precizat joi, într-o declaraţie de presă, prefectul judeţului Bihor.

Dumitru Ţiplea a mai menţionat că intrarea în carantină presupune faptul că nu se mai intră şi nu se mai iese din comunitate, se monitorizează continuu, din punctul de vedere al sănătăţii, starea întregii comunităţi şi se asigură alimentarea cu energie electrică, apă, evacuarea deşeurilor şi periodic un număr de persoane vor fi testate pentru a se vedea în ce stadiu este acea comunitate.

Persoanele simptomatice vor fi extrase şi internate în Spitalul Municipal, a adăugat prefectul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri