Când vom ști că am trecut de vârful epidemiei de COVID-19: explicația secretarului de stat Horațiu Moldovan

Numărul de cazuri noi de coronavirus trebuie să scadă constant timp de cel puțin o săptămână, poate chiar două săptămâni, pentru a se stabili că România a depășit vârful epidemiei de coronavirus. De acest moment depind și măsurile de relaxare, a spus la Digi24 secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan.

Moldovan a explicat cum se va stabili că România a depășit vârful epidemiei și a intrat pe partea descendentă a curbei.

„Trebuie să apară o descreștere a numărului de îmbolnăviri, evidentă, statistică, de la zi la zi, timp de mai multe zile, cel puțin o săptămână, să vedem că lucrurile descresc în mod evident și sigur, până la 2 săptămâni, când este cert că ne aflăm pe această curbă descendentă, că numărul de infecții scade, că numărul deceselor scade. Cel mai important indicator este al cazurilor înregistrate de la zi la zi, să se înscrie pe un trend constant descendent”, a spus secretarul de stat.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Tătaru: Nu am atins încă vârful epidemiei. Nu vreau să ne gândim la relaxare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde în ultimele zile s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale.

Citeste si:
Starea de urgență a fost reinstituită într-una din capitalele europene
Starea de urgență a fost...

"Recomand încă o dată, prudenţă, izolare voluntară, distanţare socială. Mă repet, nu am atins încă vârful. Nu vreau să ne gândim la relaxare, putem spera la o relaxare, dar momentul relaxării ţine foarte mult de felul cum gestionăm zilele de 1, 2, 3 mai şi poate săptămâna viitoare. După sărbătorile pascale, acest week-end este foarte important . Este frumos afară, este ziua mare, există o tradiţie a week-end-urilor de 1 mai, în care lumea ieşea, se întâlnea cu cunoscuţii. Este un 1 mai diferit faţă de alţi ani, dar, mă repet, acest 1 mai trebuie să fie altfel, pentru a avea în anii următori sărbători normale cu cei apropiaţi, cu cei dragi nouă", a mai spus Tătaru.

Sursa foto: Antonio Rico / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Horațiu Moldovan: Vom putea face concedii, dar aglomerările rămân riscante
Setari Cookie-uri