Colegiul Medicilor Bucureşti semnalează lipsa mijloacelor de protecţie şi a testărilor periodice

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti avertizează autorităţile asupra lipsei mijloacelor de protecţie şi a testărilor periodice pentru noul coronavirus, apreciind în acelaşi timp că medicii din cabinetele de specialitate au fost neglijaţi.

"Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, organizaţia care reprezintă corpul profesional din Bucureşti în relaţiile cu autorităţile şi instituţiile guvernamentale şi non-guvernamentale, atrage atenţia asupra situaţiei în care se află unii medici specialişti din ambulator, în plină pandemie COVID-19. Mai mulţi colegi au semnalat CMMB lipsa mijloacelor de protecţie şi a testărilor periodice pentru noul coronavirus. Medicii din policlinică, aşa cum sunt cunoscuţi la nivelul publicului larg, reprezintă principala forţă de intervenţie pentru scăderea presiunii pe instituţiile spitaliceşti, dacă sunt necesare consultaţii sau tratamente de specialitate", se arată într-un comunicat al Colegiului Medicilor Bucureşti, conform Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, bolile de inimă, bolile reumatice, alte boli cronice, cancerul, dar şi afecţiunile intercurente, nu s-au redus, de la debutul crizei pandemice, "dimpotrivă, s-au accentuat din cauza stresului, a impactului psihologic şi fizic produs de săptămânile de izolare la domiciliu".

"Degrevând spitalele de acele cazuri care pot fi diagnosticate şi tratate fără internare, medicii din ambulatoriul de specialitate îi protejează deopotrivă pe colegii lor din gardă, sau de pe secţii, cât şi pe pacienţii care au nevoie de tratament spitalicesc, în condiţiile impuse de situaţia pe care o traversăm. Autorităţile publice, locale şi centrale, alături de companii private sau de societatea civilă, au ajutat medicii de familie şi pe cei din spital, după declanşarea alertei pandemice", spune CM Bucureşti.

Medicii și asistenții medicali sunt în pericolu de contaminare

Biroul executiv al Colegiului consideră că, "din păcate, medicii din cabinetele de specialitate au fost neglijaţi".

Citeste si:
CMB: Cazarea sau mesele gratuite nu tin doctorii tineri in tara
Colegiul Medicilor Bucuresti:...

"Odată ce transmiterea virusului corona se face în comunitate, toţi medicii şi asistenţii medicali sunt în pericol de contaminare, punând în egală măsură la risc pacienţii cu care vin în contact ulterior. Nu de puţine ori, medicii din ambulatoriul de specialitate din Bucureşti sunt nevoiţi să finanţeze din veniturile proprii mijloacele de protecţie suplimentare şi se confruntă cu dificultăţi în aprovizionarea cu măşti, combinezoane sau dezinfectanţi. CMMB face, deci, un apel către toate instituţiile publice responsabile şi către toate instituţiile de drept privat care pot ajuta medicii din ambulatoriul de specialitate să intervină, să ofere sau să finanţeze măşti, dezinfectanţi şi sisteme de protecţie acestor cabinete, pe nedrept uitate de decidenţi şi de public", a concluzionat sursa citată.

Sursa foto: konstantin Kolosov / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Daniel: Preţuim curajul şi dăruirea personalului medical in contextul Covid-19
Setari Cookie-uri