Încă un medic și 11 asistenți medicali de la Spitalul Municipal Dorohoi, confirmați cu COVID-19

Un medic şi 11 asistenţi medicali de pe Secţia ATI şi de pe Secţia chirurgie de la Spitalul Municipal Dorohoi, dar şi un pacient internat în aceeaşi unitate medicală au fost diagnosticaţi cu virusul COVID-19, a confirmat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei.

Personalul medical şi pacientul confirmaţi cu COVID-19 fac parte din lotul de peste 40 de persoane care au fost testate, vineri, după ce au intrat în contact cu alte opt cadre medicale de la spitalul din Dorohoi care au fost infectate cu noul coronavirus şi care au fost spitalizate, conform Agerpres.ro.

Citește și Unde se duc banii din amenzile date pe perioada stării de urgență

În aceste condiţii, numărul cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Dorohoi infectate cu coronavirus se ridică la 47.

Spitalul din Dorohoi este cea de-a doua unitate spitalicească din judeţ după numărul de cadre medicale infectate, cel mai mare număr înregistrându-se la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, unde există cel puţin 125 de îmbolnăviri în rândul personalului medical şi auxiliar.

Citeste si:
COVID19: Țara care nu a înregistrat decese. A fost salvat și un...
Țara care nu a înregistrat...

Până pe 3 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 431 de noi cazuri de îmbolnăvire, dar GCS menționează că numărul cazurilor noi se ponderează cu numărul cazurilor noi anunțate în cursul zilei de 2 mai pe fondul unor decalaje de raportare. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate și externate.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
VIDEO Românii dintr-un avion care a aterizat în Creta au fost testați
Setari Cookie-uri