Românii care urmează tratament cu Euthyrox s-au confruntat în ultima perioadă cu o criză, nemaigâsind medicamentul disponibil pe piața din România. Farmaciile Belladonna anunță că au acest medicament în concentrație 25 μg, 50 μg și 100 μg.

Începând de astăzi, în următoarele farmacii Belladonna din Bucuresti este disponibil medicamentul Euthyrox® - concentrație 25 μg, 50 μg si 100 μg:

  • Belladonna din Str. Halelor nr 15, sector 3 - zona Unirii - Hanul lui Manuc;
  • Belladonna din Calea Rahovei, Nr. 358, sector 5 - intersectia Calea Rahovei cu Buzoieni;
  • Belladonna din Str. Aviator Radu Beller, nr.8, sector 1, vis-a-vis de Piata Dorobanti;

Belladonna anunță că medicamentul este disponibil și se ridică doar din farmaciile menționate mai sus, programul acestora fiind de luni până vineri între orele: 08:00 – 21:00 și sâmbătă-duminică, între 08:00 - 15:00.

Vezi și: Distribuitorii de medicamente atrag atenția că interdicțiile de export afectează disponibilitatea medicamentelor în UE

În intervalul 13:00 – 13:30, farmaciile sunt închise pentru dezinfecția zilnică, spun reprezentanții Belladonna.

Totodată, compania precizează că ”Farmaciile noastre respectă recomandările Colegiului Farmaciștilor din România cu privire la eliberarea acestui medicament, prin urmare eliberarea Euthyrox® se va efectua numai pe bază de rețetă, în care medicul să prescrie cantitatea necesară pentru cel mult trei luni”.

Astfel pentru fiecare pacient se va elibera doar câte o cutie, având în vedere că fiecare cutie conține 100 de comprimate.

Vezi și: CEO Terapia Cluj: Nu văd probleme serioase în aprovizionarea cu medicamente

Agenţia Naţională a Medicamentului, verificări cu privire la disponibilitatea medicamentului Euthyrox

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România va face noi verificări în ceea ce priveşte disponibilitatea medicamentului Euthyrox pe piaţă, în condiţiile în care pacienţii reclamă în continuare lipsa acestui medicament din farmacii.

Verificările se fac atât la nivelul companiei care deţine autorizaţia de punere pe piaţă, cât şi la nivelul distribuitorilor angro.

„Deşi s-au luat măsuri pentru remedierea problemelor apărute în ceea ce priveşte disponibilitatea medicamentului Euthyrox (levotiroxină), Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România primeşte în continuare sesizări de la pacienţii care nu găsesc acest produs în farmacii”, se arată într-un comunicat al agenţiei.

Astfel, în ciuda suplimentării cantităţilor puse pe piaţă în luna aprilie, încă se înregistrează discontinuitate în aprovizionarea farmaciilor, în toată ţara, cu acest tip de medicament.

Vezi și: A fost lansat Pharma Points, un “waze” al farmaciilor, care îți găsește cele mai cautate medicamente de care ai nevoie

„În perioada următoare, agenţia va continua verificările privind respectarea obligaţiei de serviciu public, atât la nivelul companiei care deţine autorizaţia de punere pe piaţă, cât şi la nivelul distribuitorilor angro, în aşa fel încât aceasta să se reflecte în capacitatea farmaciei de a răspunde nevoilor pacienţilor”, informează Agenţia Medicamentului.

Conform datelor instituţiei, consumul de levotiroxină a crescut cu până la 50% în perioada ianuarie - februarie 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, motiv pentru care agenţia a solicitat companiei producătoare suplimentarea cantităţilor disponibile pentru piaţa românească.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri