Producătorul de medicamente generice Zentiva România va dona 3.600 litri de dezinfectanţi (gel pentru mâini) unităţilor medicale publice, spitale şi cabinete medicale, această cantitate adăugându-se celor peste 130.000 de echipamente de protecţie distribuite către mai mult de 200 spitale şi cabinete medicale individuale.

Compania și-a adaptat producția și a dezvoltat un proiect special pentru a putea realiza în mod excepțional lotul de igienizanți de mâini. Astfel, în timpul record de 4 săptămâni, trecând prin etapele de testare, adaptare a liniei de producție, aprobări și finalizarea producției, cei 3600 litri de dezinfectant au plecat cu titlu de donație pentru a ajuta medicii și asistentele să se protejeze.

Până la finalul lunii aprilie au fost donate următoarele tipuri de materiale: măști, mănuși de unică folosință, botoși, viziere, capeline, combinezoane, covorașe și soluție biocidă. Aceste materiale au fost distribuite în spitale, beneficiind de ele peste 7.200 de cadre medicale din linia întâi.

Vezi și: Coronavirus | Zentiva angajează, pe o perioadă determinată, 18 angajați de la Ikea România

Retail jobs

Continuăm să sprijinim sistemul românesc de sănătate și corpul medical cu materiale indispensabile în această perioadă. Protejarea medicilor trebuie să fie prioritatea zero a tuturor! Cu ajutorul lor vom putea primi îngrijirea necesară în pandemie. Nu trebuie să uităm de medicii care asigură continuitatea asistenței medicale pacienților cu afecțiuni curente, cronice și cu urgențe medicale. De aceea, donațiile noastre merg către un număr extins de spitale, precum și către medicii de familie, aflați în egală măsură în prima linie. Le suntem recunoscători tuturor și îi asigurăm de respectul și sprijinul nostru”, a declarat Simona Cocoș, Directorul General Zentiva România și Moldova.

Zentiva România este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa.

Citeste si:
Zentiva a achizitionat o fabrica de medicamente in India
Zentiva anunta achizitia unei...

Grupul deţine unităţi de producţie la Bucureşti şi la Praga, iar fabrica Zentiva din România funcţionează neîntrerupt din anul 1962, de la fondarea sa.

În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice cu prescripţie de pe plan local, în volume vândute, cu o cotă de piaţă de 16,2%, în 2019, arată datele IQVIA, publicate în decembrie.

Citește și: Producătorii de medicamente: Putem fabrica cantități suficiente de medicamente în bătălia contra Coronavirusului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri F