Nelu Tătaru: Sperăm ca de săptămâna viitoare să scadă numărul de cazuri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că speră ca de săptămâna viitoare să scadă numărul de cazuri de infecţii cu noul coronavirus şi a reafirmat că acest lucru ţine foarte mult şi de comportamentul cetăţenilor.

"Suntem pe un platou de vreo două săptămâni. Dacă la început eram pe ceea ce numim în medicină "dinţi de fierăstrău", acum suntem pe aplatizarea platoului, dar am gestionat momentele 'Sărbători Pascale" şi weekend-ul de 1, 2 şi 3 mai. Sperăm ca săptămâna viitoare să putem observa o scădere a numărului de cazuri", a afirmat Nelu Tătaru la Parlament, după ce a participat la dezbaterea "Ora Guvernului" din Camera Deputaţilor, organizată de USR, scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte măştile de protecţie, Nelu Tătaru a arătat că s-a făcut o evaluare la nivelul producătorilor interni şi externi, el apreciind o rată de acoperire de 80 de milioane de măşti.

"Avem atât producători externi, cât şi producători autohtoni care au început să producă aceste măşti. Preconizăm să putem acoperi la peste 80 milioane de măşti atât pentru persoanele vulnerabile, (...) cât şi pentru cele care îşi pot procura singure din farmaciile cu circuit deschis, farmacii care au furnizorii proprii", a precizat ministrul.

Nelu Tătaru nu exclude plafonarea preţurilor pentru măştile de protecţie, "dacă se va impune la un moment dat".

Citeste si:
Tătaru: Stare de urgență, când avem zece mii de cazuri în 3-4 zile,...
Nelu Tătaru: Când avem zece...

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Bilanț coronavirus în România: Numărul de cazuri noi rămâne ridicat
Setari Cookie-uri