Platforma Your Covid-19 Risk, care le permite oamenilor să îşi calculeze riscul de îmbolnăvire de COVID-19, a fost dezvoltată de practicieni în domeniul sănătăţii din întreaga lume. Prin efectuarea unui test cu întrebări, utilizatorii pot afla care este riscul lor de a fi infectaţi cu COVID-19, respectiv care este posibilitatea ca ei să transmită virusul altor persoane, în cazul în care au fost deja purtători.

Site-ul notează că ”riscul suplimentar” pe care îl calculează se referă la aspect care stau în puterea utilizatorului, şi pe care acesta le-ar putea schimba, neluând în calcul prezenţa unor alte afecţiuni.

”Întrebările din test se bazează pe comportamentele care influenţează contractarea şi răspândirea virusului. Comportamentele pe care le măsurăm cu acest test au fost publicate în articole ştiinţifice, începând cu apariţia COVID-19 în Decembrie 2019” se notează pe pagina principală a site-ului, care este disponibil în 19 limbi, printre care şi română.

Voluntari de pe tot globul au lucrat la această platformă, inclusiv din România, pentru a ajuta la diferitele aspecte ale sale.

Testul constă în întrebări legate de comportamentul utilizatorului în această perioadă, iar după completarea sa îi oferă factorii de risc sub o formă asemănătoare exemplului de mai jos. Pe lângă estimarea riscului la care se supun şi îi supun şi pe ceilalţi, utilizatorii primesc şi sfaturi, privind distanţarea, spălarea mâinilor sau purtarea măştii.

Testul oferit de platforma Your Covid-19 Risk este recomandat celor care doresc să verifice din ce categorie de risc fac parte, ce altceva pot face pentru a fi în siguranţă, dar şi celor care doresc să ajute la elaborarea recomandărilor guvernamentale şi publice din această perioadă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri