Implant tailor made, ideea pe timp de criză a unei clinici stomatologice

Implant tailor made, ideea pe timp de criză a unei clinici stomatologice. Pentru multe afaceri, pauza impusă de Covid-19 a fost un bun motiv de planuri fără precedent. Este și cazul Clinicii Dr. Nassar, unde specialiștii implantologi alături de cercetătorii din Israel au creat un implant dentar personalizat.

”Pandemia ne-a schimbat pe toți. Liniștea și izolarea ne-au dat răgazul ca să fim mai creativi și mai inovatori. Am căutat, am găsit și am pus în practică idei noi. Unele dintre ele geniale. Unele dintre ele banale, iar unele dintre ele inovatoare. Unice”, explică dr. Lorelei Nassar, specialist cu o experiență de 25 de ani în chirurgie și implantologie.

Specialiștii implantologi din Clinica Dr. Nassar alături de cercetătorii din Israel au pus la cale o intervenție fără precedent și au creat un implant dentar personalizat, destinat unui pacient care, aparent, din cauza lipsei suficiente de os nu ar fi putut suporta o astfel de operație.

Vezi și: Medic stomatolog despre COVID-19: Lucrez cu o treime din angajați, restul s-a panicat și a cerut să stea acasă

Implant tailor made, ideea pe timp de criză a unei clinici stomatologice

”Acesta este un dispozitiv medical, realizat dintr-un material rezistent și biocompatibil – titan pur în proporție de cel puțin 99.5%. Implantul obișnuit se prezintă cel mai adesea sub forma unui șurub, rolul său fiind de înlocuitor pentru rădăcina unui dinte ce a căzut”, precizează medicul stomatolog.

Citeste si:
Cat scot romanii din buzunar pentru un implant dentar
Implanturile dentare, o piata...

Aceasta spune că există totuși și o condiție pentru ca lucrurile să fie viabile. Concret, înălțimea osului pacientului trebuie să fie mai mare decât lungimea șurubului, iar lățimea osului trebuie să aibă cel puțin diametrul șurubului.” În multe situații, aceste condiții nu sunt îndeplinite”, spune dr. Nassar.

Te poate interesa și: Medicii fac un apel către pacienții AVC: Nu mai e loc de frică! În cazul unui AVC nu staţi acasă!

În acest caz, medicii pot alege să facă o adiție de os. ”Dacă nici aceasta nu va fi posibila din cauze diverse, atunci mergem mai departe cu un implant personalizat”, mai spune aceasta.

Pregătirea acestuia durează 2-3 săptămâni și are nevoie de parcurgerea obligatorie a unor etape medicale: pacientului i se face o tomografie computerizată cu fascicul conic (CBCT), pozele fiind încarcate într-un sistem digital și trimise unui laborator ultraperformant din Israel.

Citeste si:
Stomatolog despre COVID-19: Lucrez cu o treime din angajați, restul...
Medic stomatolog despre...

”Aici, pe baza acestora, se creează un draft de design al implantului care este trimis medicului spre aprobare. Ulterior, specialistul român primește din Israel implantul steril, instrumentele de inserție și, dacă e cazul, lucrarea provizorie.”, explică chirurgul.

Platformă de consultații online pentru pacienți

Tot în perioada pandemiei, Clinica Dr. Nassar a lansat o platformă de consultații online și o linie verde la care răspund medicii clinicii, dând indicații de tratament sau remedii pentru orice situație clinică posibilă.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri