Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" nu mai dispune de locuri libere pentru pacienţii care sunt confirmaţi cu virusul COVID-19, a anunţat managerul unităţii, Beatrice Mahler.

Potrivit acesteia, în prezent sunt internaţi 50 de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus şi trei suspecţi. În București, pacienții infectați cu coronavirus sunt tratați la Institutul Matei Balș și la Spitalul Victor Babeș - ambele de boli infecțioase, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta și la Spitalul Colentina, care este spital de suport.

"Menţionez că în schema Institutului 'Marius Nasta' sunt avizate pentru funcţionarea provizorie pentru pacienţii COVID 72 de paturi, din care 10 paturi pentru pacienţii suspecţi, 13 pentru coinfecţie COVID -TB şi 49 pentru pacienţii COVID pozitivi. (...) Mai avem locuri pentru pacienţii cu coinfectie TB-COVID şi două locuri la suspecţi", precizează sursa citată.

Managerul institutului arată că pentru suspecţi sunt alocate, teoretic, zece locuri în saloane de două paturi, însă acestea pot fi ocupate de doar cinci pacienţi, fiecare dintre ei fiind singur în salon pentru sporirea siguranţei fiecărei persoane.

Institutul „Matei Balș” nu mai are loc pentru cazuri de COVID. NU se mai fac internări

Aceeași situație este întâlnită și la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", unde nu se mai pot face internări.

La Institutul "Victor Babes" sunt 450 de locuri, din care mai sunt libere 150. Conducerea unității sanitare se așteaptă ca până la finalul acestei săptămâni să fie ocupate toate locurile, pentru că vin mulți pacienți și, în plus, sunt preluați pacienți și de la alte spitale, așa cum este cazul Spitalului Colentina, care a fost declarat unitate COVID, dar care acum își reface circuitele pentru a-și relua activitatea.

Institutul "Victor Babeș" a preluat 15 pacienți de la Colentina, este vorba despre persoane care nu au nevoie de intervenții chirurgicale.

Sursa foto: Thaiview / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri