Este oficial! Tătaru a semnat ordinul de reducere a perioadei de spitalizare pentru asimptomatici și cei cu forme ușoare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a semnat ordinul prin care pacienții cu COVID-19 asimptomatici cu testul de control negativ vor fi externați după 10 zile, fără a fi necesar să mai stea izolați, cei asimptomatici cu test pozitiv vor mai sta 4 zile izolați la domiciliu, iar cei asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare vor ieși din spital tot după 10 zile, în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 de ore, scrie G4Media.ro.

Decizia ministrului Sănătății vine după ce în ultimele zile mai multe spitale din țară care tratează pacienți cu COVID-19 au ajuns aproape sau chiar au atins capacitatea maximă de internare.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru a aprobat marți propunerea Comisiei de management clinic și epidemiologic al infectiei COVID a Ministerului Sănătății privind modificarea criteriilor de externare pentru pacienții cu afecțiunea COVID 19.

În acest sens, a fost aprobat Ordinul pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de Coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a Listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2.

Citește materialul integral pe G4Media.ro.

Citeste si:
Coronavirus | A început goana pentru vaccin. România a cerut 10...
Coronavirus | A început goana...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri