Măști pentru săraci. Nelu Tătaru: Vom semna contractul pentru 115 milioane de măști

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că vineri se va semna contractul pentru 115 milioane de măşti, care vor fi distribuite persoanelor cu venituri mici, scrie Agerpres.

"Au fost 14 firme care au avut ofertă conformă, prima câştigătoare are termen 7 zile să livreze toată cantitatea. Mâine dimineaţă se semnează contractul şi va începe şi livrarea. 115 milioane de măşti", a spus Tătaru la începutul şedinţei de guvern.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a explicat că de aceste măşti vot beneficia 2.300.000 de persoane cu venituri mici.

Este foarte important să dăm acest semnal pentru persoane cu venituri mai mici, pentru persoane vulnerabile, care aşteaptă această formă de sprijin şi e chiar absolut necesară, că vedem că există un risc de creştere a nivelului de răspândire.

Ludovic Orban

Citeste si:
Românii cu venituri minime ar putea primi gratuit 30 de măşti pe lună
Ministrul Economiei: un...

Încă de dinainte de 15 mai, când a fost anunțată obligativitatea purtării măștilor de protecție, Guvernul a pregătit un mecanism prin care să asigure măşti de protecţie pentru persoanele care nu au venituri.

Pentru persoanele care nu au venituri o să pregătim un mecanism de distribuţie, în care persoanele care nu au venituri, care se află sub pragul sărăciei, în baza anchetelor sociale care sunt efectuate de primăriile din fiecare localitate, vom stabili un mecanism de punere la dispoziţia cetăţenilor fără venituri a acestor măşti, anunța premierul României la acea dată.

În completarea premierului, ministrul Economiei, Virgil Popescu declara că pregăteşte un act normativ pentru a asigura, gratuit, unui număr de 1 milion de persoane vulnerabile, cu venitul minim de incluziune, 30 de măşti/lună.

Citeste si:
Nelu Tătaru: După 48 de ore, cei asimptomatici pot merge în izolare...
Nelu Tătaru: După 48 de ore,...
Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri