Anthony Fauci: Noua mutație a virusului poate conduce la răspândirea mai rapidă a COVID-19

Varianta de SARS-CoV-2 care afectează lumea în prezent a suferit semne de mutație astfel încât se poate transmite mai rapid și mai ușor, este de părere Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, din Statele Unite.

“Nu ştim încă dacă o persoană face mai rău cu virusul sau nu”, a comentat Anthony Fauci, director al Institutului American de Boli Infecţioase, potrivit Bloomberg.

După apariţia virusului în China şi de la sosirea sa în Europa, o variantă de nou coronavirus, care suferă mutaţii ca orice virus a devenit dominantă, iar această versiune europeană s-a instalat imediat în Statele Unite.

“Pare că virusul se reproduce mai bine şi poate fi transmisibil, dar încă suntem la stadiul de a încerca să confirmăm acest lucrul. Există geneticieni foarte buni care studiază virusurile”, a mai spus Fauci.

Mutaţiile genetice ale coronavirusului sunt urmărite în întreaga lume de cercetători, care secvenţiază genomul virusurilor pe care le găsesc şi le distribuie într-o bază de date internaţională, GISAID, cu peste 30.000 de secvenţe pe zi.

Citeste si:
COVID | Un epidemiolog îndeamnă oamenii să poarte ochelari pentru a...
Anthony Fauci îi îndeamnă pe...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri