Grupul PremiQaMed, unul dintre cei mai mari operatori de spitale private din Austria și una dintre principalele destinații pentru turism medical din Europa, a primit, anul trecut, în unitățile sale medicale din Viena, 1.500 pacienți români care au cheltuit peste 3 milioane de euro în total pe tratamente și îngrijiri medicale.

În primul trimestru al anului 2020, PremiQaMed a primit 350 de pacienți din România, comparativ cu 450 în aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, de când granițele s-au deschis la jumătatea lunii iunie pentru cetățenii români, grupul a primit 70 de pacienți din România și estimează aproximativ 100 în luna iulie.

Până la finalul anului, grupul estimează că 1.250 de români vor veni la tratament în regim de internare sau ambulator, vara acestui an urmând să fie mai aglomerată decât oricare altă perioadă a anului.

Costul mediu pentru tratamentele în regim de internare este de aproximativ 7.000 EUR, în funcție de condiția medicală, în timp ce pentru diagnosticare / tratamentele în regim ambulator costurile variază între 300 - 2.000 EUR, de la caz la caz.

1 din 6 pacienți internaționali PremiQaMed este român

În fiecare an, PremiQaMed întâmpină aproximativ 8.000 de pacienți internaționali. România este una dintre primele 5 țări, alături de Rusia, Germania, Ucraina și Serbia, de unde vin pacienții internaționali la spitalele PremiQaMed.

De fapt, 1 din 6 pacienți internaționali ai PremiQaMed este român (aproximativ 17-18% din totalul pacienților internaționali).

Per ansamblu, cele mai căutate servicii medicale, la spitalele PremiQaMed, sunt diagnosticarea și pachetele de Check-Up (investigații preventive cu preț paușal). Specializările medicale cel mai frecvent accesate de către pacienți sunt:
1. Oncologie (servicii de diagnosticare, biopsie, imunoterapie, chimioterapie, a doua opinie oncologică, chirurgie minim invazivă);
2. Chirurgie (oncologică, ginecologică, ortopedică, gastro-enterologică, urologică, neurochirurgie);
3. Ginecologie (chirurgie minim invazivă);
4. Ortopedie (chirurgie endoprotetică - șold sau genunchi, precum și traumatologie sportivă);
5. Urologie (intervenții minim invazive pentru bolile prostatei);
6. Diagnosticare;
7. Cardiologie (cateterism cardiac, ablații împotriva aritmiei);
8. Boala Parkinson;
9. Oftalmologie.

Grupul PremiQaMed este un operator de spitale private din Austria care oferă servicii de înaltă performanță în domeniul medical, cu accentul pus pe o îngrijire medicală excelentă, o calitate excepțională a serviciilor și procese optimizate.

Cu al doilea cel mai mare numar de doctori la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeana si unul dintre cele mai puternice sisteme medicale de pe continent, Austria este actualmente una dintre principalele destinatii de turism medical din Europa.

Potrivit Biroului comercial al Ambasadei Austriei la București, pentru peste 4.000 de pacienți români, Austria este, an de an, prima opțiune în ceea ce privește turismul medical.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri