Șef ATI: Medicii au nevoie de perfuzii și oxigen când ies din tură ca să o poată lua de la capăt

Corina Manole, șef ATI Spitalul Județean de Urgență Galați, trage un semnal de alarmă cu privire la starea în care medicii sunt aduși de către creșterea numărului de COVID-19.

“Voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Județean. Obosiți, epuizați, resemnați…Calul de povară al județului, la care unii se uită să vadă cât poate să mai ducă și îi mai pun în cârcă . Azi despre Oameni, care după încheierea unei ture la ATI Covid, au nevoie de perfuzii și oxigen ca să poată să o ia de la capăt. Oameni care s-au străduit să rămână sănătoși pentru a putea trata cazurile critice din tot județul. Acum , vă spun că am obosit și suntem dezamăgiți. Ne-am făcut și ne vom face datoria în continuare, până când vom mai putea…Dar obosiți psihic, epuizati fizic , resemnați. Singura Secție ATI funcțională permanent din Județul Galați”, a transmis medicul, prin intermediul paginii de Facebook a Secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi.

În câteva zile, la Galați au apărut patru focare de infectări cu coronavirus. Cu 35 de cazuri noi în fiecare zi, situația din Galați se înscrie în trendul înregistrat la nivel național, unde numărul cazurilor noi înregistrate la fiecare 24 de ore este dublu față numărul cazurilor din perioada de final a stării de urgență,

Prefectul de Galați, Gabriel Avrămescu, a declarat că focarele sunt la Spitalul Județean și la penitenciar. La spital, sunt infectate 33 de persoane – pacienți și cadre medicale. Prefectul a spus că persoanele au fost depistate în urma triajului epidemiologic care se face zilnic la intrarea în spital.

"În spitalul județean, infectarea s-a transmis prin persoane asimptomatice. Vorbim de o transmitere comunitară generată de această vreme favorabilă ieșirilor în aer liber și întâlnirilor", a declarant Gabriel Avrămescu.

Citeste si:
Sondaj: 1 din 5 români ia în calcul o schimbare în carieră din...
Sondaj BestJobs: Unul din...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Robert Kneschke / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri