Guvernul face un apel disperat la populație să respecte măsurile anti-Covid. „Dezavuăm negarea pericolului infectării”

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite că dezaprobă "actele de politizare a crizei sanitare", precum şi "de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19", scrie Agerpres.

"Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorităţi pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experţilor în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente şi atitudini contrare imperativului sanitar şi social al acestui moment", precizează GCS.

În contextul creşterii "susţinute" a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia asupra necesităţii respectării "cu stricteţe" a măsurilor de protecţie sanitară: purtarea măştii, păstrarea distanţei, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

"Rata de conformare faţă de măsurile de protecţie sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare şi în limitarea răspândirii virusului", subliniază GCS.

"Încurajăm la conştientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terţelor persoane să respecte măsurile de protecţie, precum şi la semnalarea către autorităţi a cazurilor în care acestea sunt încălcate", punctează reprezentanţii GCS.

GCS a anunţat miercuri 555 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 30.175. Este cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. România a mai înregistrat în 11 aprilie 523 de cazuri, dar ultimele 24 de ore au adus un record de la debutul pandemiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri