Specialiștii de la Direct Apply, o aplicație de joburi din Statele Unite, au creat un portret șocant al angajatului remote peste 25 de ani. Numele ei este Susan și este obeză, cocoșată și cu ochii roșii.

Munca de acasă are numeroase beneficii (economie de bani și timp, confort, mai mult timp petrecut cu familia, ore de somn în plus), dar și dezavantaje, scrie Metro.co.uk.

Experții de la aplicația Direct Apply o prezintă pe Susan, o reprezentare vizuală a angajatului remote peste 25 de ani. Susan a fost creată de o echipă de psihologi și experți în fitness care au determinat efectele pe care le poate are munca la distanță atât asupra sănătății noastre fizice, cât și a sănătății psihice, dacă nu luăm măsurile necesare pentru a le evita.

Cum vom arăta peste 25 de ani, dacă vom lucra în continuare de la distanță?

Susan are ochii roşii şi obosiţi, spatele cocoşat, kilograme în plus şi suferă de căderea părului. A ajuns aşa după 25 de ani de muncă de acasă, din faţa computerului.

Potrivit specialiștilor, munca de acasă ne poate afecta vederea, pentru că prea mult timp petrecut în fața computerului poate provoca uscarea și inflamarea ochilor, urmată de iritații și vedere încețoșată. Medicii recomandă pauze de câte 5 minute la fiecare oră lucrată și eliminarea completă a laptopului din rutina zilnică după finalizarea programului.

Totodată, munca de acasă poate afecta postura angajaților. Chiar dacă dețin cel mai bun scaun de birou, de multe ori oamenii sunt tentați să se așeze în poziții care prezintă un risc crescut pentru sănătatea posturală. Poate de aceea Susan ne este prezentată având o cocoașă proeminentă.

În același timp, lipsa vitaminei D pe care corpul o absoarbe de la soare poate conduce la pierderea părului, iar petrecerea timpului în fața ecranelor (laptop, TV, telefon) va duce la formarea cearcănelor.

Specialiștii atrag atenția că ”Susan” profita de lipsa drumului spre și de la serviciu și lucra peste program: ”Atenție la acest obicei!”

Cu toate că ridurile reprezintă o parte naturală a îmbătrânirii, anumite obiceiuri, cum ar fi petrecerea unui timp îndelungat în fața ecranului, pot conduce la îmbătrânirea prematură a tenului. Lumina albastră de pe telefonul sau laptopul tău îți poate deteriora pielea semnificativ.

Kate Brierton, psiholog, îi sfătuiește pe oameni să-și reamintească de faptul că au nevoie de timp liber, astfel încât să rămână sănătoși. atât la serviciu, cât și acasă. De asemenea, ea recomandă crearea unui spațiu special de lucru, introducerea pauzelor în program, adoptarea unui regim alimentar echilibrat și a unui stil de viață activ.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri