Orban: Număr record de cazuri din cauză că nu respectăm regulile

Premierul Ludovic Orban a declarat că numărul mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus se datorează nerespectării regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi.

"Astăzi am înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID-19 - 555 de cetăţeni români care în urma diagnosticării au fost declaraţi pozitivi. (...) Cauza principală a creşterii numărului de cazuri este nerespectarea regulilor de protecţie sanitară, portul măştii, păstrarea distanţei fizice de protecţie sanitară, evitarea contactului apropiat, nerespectarea regulilor de igienă, cum ar fi spălatul mâinilor, evitarea atingerii feţei cu mâinile şi toate celelalte reguli care au fost instituite. Suntem într-un moment de cumpănă, există în continuare riscul creşterii numărului de cazuri", a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Citiți și Bilanț coronavirus 8 iulie: Cel mai mare număr de cazuri noi de Covid-19 din România

Iohannis: Nu doresc să reintroducem restricții, dar, dacă numărul de cazuri crește, CNSU poate propune măsuri

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu îşi doreşte reintroducerea de restricţii, dar, în cazul în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus creşte, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă poate propune măsuri în acest sens.

"Nu îmi doresc să reintroducem restricţii, dar, dacă numărul de cazuri creşte în continuare, atunci probabil Comitetul Naţional va începe să propună anumite măsuri restrictive", a afirmat şeful statului.

El a vorbit despre modul în care românii au respectat regulile, în contextul pandemiei de COVID-19.

"Românii, în cea mai mare parte, au reacţionat foarte bine. Din păcate, sunt şi exemple negative, le-am văzut şi la televizor, şi persoane simple şi persoane titrate, care, din păcate, n-au înţeles nimic din toată situaţia şi probabil va trebui să mai repet de multe ori: 'Haideţi să purtăm mască şi să păstrăm distanţa'", a transmis Iohannis.

Citeste si:
Amendă uriașă pentru pentru nuntași după o petrecere cu 100 de...
Amendă uriașă pentru pentru...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri