Experții în sănătate nu vor cere oamenilor să renunțe la măști prea curând. Ei cred că vom trăi câțiva ani buni obligați să purtăm mască și să respectăm o anumită distanțare socială, spune Eric Toner, expert medical, scrie Digi24.

Comparând noul coronavirus cu gripa sezonieră, cercetătorul crede că până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanței sociale și purtatul măștilor.

Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială. Este destul de simplu. Dacă îţi acoperi faţa, atât pentru tine, cât şi pentru cei cu care interacţionezi, riscul de transmitere scade.

Eric Toner, cercetător

De altfel, în octombrie 2019, Eric Toner şi o echipă de cercetători au realizat o simulare de pandemiei la New York, parcurgând diverse scenarii despre modul în care locuitorii, autoritățile și operatorii economic privați ar reacţiona la o asemenea ameninţare.

Un lucru important evidenţiat de studiu a fost că acoperirea feţei este o apărare vitală împotriva răspândirii virusului.

Nu va fi nicio pauză vara asta şi va fi un val mare în toamnă. Este clar că avem o creştere semnificativă a cazurilor în vară, iar situația vor continua. Şi va continua până când vom reaplica restricţiile.

Eric Toner, cercetător

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri