Nelu Tătaru: Putem vedea decese la 30 - 35 de ani, care nu aveau comorbidități

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Digi24, că și în România a scăzut media de vârstă a pacienților cu COVID-19 și s-au înregistrat decese la persoane care aveau 30 - 35 de ani și care nu aveau comorbidități.

„Și la noi a scăzut media de vârstă și avem și particularități fenotipice. Putem vedea decese la 30 - 35 de ani care nu aveau comorbidități și care fac reacție de inflamație cu deces. Într-adevăr, agresivitatea acestui virus este foarte mare, nu alege, iar în ultima perioadă s-a observat că tinerii pot face forme supraacute, mai ales în momentul inflamator, acea furtună de citochine care duce și la deces. Atunci avem și o scăderea mediei de vârstă. În general, noi suntem pe la 45 - 55 de ani, cam aici este media la noi", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) raportează 456 de cazuri noi de infecție cu Coronavirus, la 8.633 de teste prelucrate. Bilanțul ajunge, astfel, la 32.535 de persoane infectate cu COVID-19. Până în prezent, 532 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până astăzi, 1.884 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 847.586 de teste.

Citeste si:
Nelu Tătaru: Clasamentul zonelor de risc și sursele de infectare cu...
Clasamentul zonelor de risc....
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri