Cercetătorii de la Universitatea Queensland din Australia au dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19 care a intrat în faza de testare pe subiecţi umani, scrie ABC.net.

120 voluntari din Brisbane, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, vor primi fiecare câte două doze de vaccin la fiecare patru săptămâni şi vor trebui să urmeze aceleaşi sfaturi de distanţare fizică impuse populaţiei generale.

Cercetătorii vor măsura reacțiile voluntarilor pe o perioadă de 12 luni.

Această etapă a studiului clinic vine după mai multe luni de teste pre-clinice efectuate de cercetătorii Universității, acest vaccin candidat fiind considerat cel mai promiţător dintre cele propuse de universitate la jumătatea lunii februarie. Rezultatele preliminare sunt așteptate să fie date pubicității la sfârșitul lunii septembrie.

Vaccinul a dovedit că induce anticorpi capabili să neutralizeze virusul, iar studiile preliminare au demonstrat că este sigur pentru oameni, a declarat profesorul Paul Young, liderul de proiect.

Retail jobs

Faza următoare „va fi un studiu de mai mare amploare, cu oameni dintr-o gamă mai largă de vârste, pentru a ne asigura de eficacitatea vaccinului”, a explicat Young.

Acesta spune că este dificil de precizat când va fi finalizat acest vaccin, însă mizează pe o perioadă de 12 luni.

”Planul este să îl scoatem pe piață la mijlocul anului următor”, a declarat dr. Young.

Universitatea se numără printre instituţiile partenere ale Coaliţiei pentru Inovaţii în vederea Prevenirii Epidemiilor şi gigantului biomedical australian CSL, care s-a angajat sa fabrice vaccinul în cazul în care rezultatele studiilor clinice vor indica un succes.

„Dacă lucrurile vor merge conform planului, CSL va trece rapid la producţia a zeci de milioane de doze, iar programul va ajunge în stadiul ulterior de testare clinică, obţinerea avizelor legale, fabricare la scară largă şi distribuţie”, a declarat directorul de proiect, profesorul Trent Munro.

Citeste si:
STUDIU Doza booster a vaccinului Pfizer asigură protecţie împotriva...
STUDIU | Doza booster a...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri