Crește numărul de infecții cu Coronavirus în Prahova: 28 de persoane au fost descoperite după ce și-au făcut teste private pentru a pleca în vacanță

În județul Prahova au fost raportate 48 de infectări în ultima zi. Mai multe de jumătate dintre cei confirmați s-au testat voluntar, la companii private. Cel mai probabil, spune directorul DSP Prahova, 28 dintre aceștia și-au făcut testele pentru că ar fi trebuit să plece în vacanță în străinătate, scrie Digi24.ro.

„Din păcate au fost foarte multe cazuri și vă explic de unde. 40 și ceva de cazuri de ieri până azi, mare parte sunt oameni care s-au testat voluntar. E vorba de cei care vor să plece în concediu, alții care s-au testat la firmă. Noi aveam din anchete 20 de persoane, mai avem încă 28 care s-au testat la laboratoare private, recoltate în Prahova, trimise la București. Și au apărut aceste buletine. Mare parte dintre ei cred că s-au testat în vederea unei plecări. N-or să mai plece, sperăm să se facă bine”, a declarat Bogdan Cristian Nica, director DSP Prahova.

Luni au fost raportate 413 noi cazuri de îmbolnăvire cu Coronavirus, fiind confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 1.901 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Suceava, București și Brașov rămân municipiile care înregistrează și astăzi cele mai multe cazuri de infecție cu noul Coronavirus, la polul opus fiind Satu Mare, Vâlcea și Sălaj, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Citeste si:
Donatorii de plasmă vor primi tichete în valoare de 1.000 de euro
Donatorii de plasmă vor primi...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri