16 Iulie 2020

O echipă medicală din Germania vine să lucreze alături de medicii din BrașovO echipă de medici din Pforzheim (Germania) se alătură cadrelor medicale din Brașov pentru a trata pacienții afectați de virusul Covid-19. Medicii germani vor ajunge duminică în România și se vor afla în țară pentru cinci zile, pentru a-și ajuta colegii din Brașov. Mai mult, echipa va aduce la Brașov un bronhoscop, trei aparate de ventilație și echipamente medicale de protecție, majoritatea dintre acestea urmând a fi donate Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Proiectul de strângere de fonduri pentru Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov a fost inițiat de Oana Krichbaum, consilier local CDU în Pforzheim și originară din Brașov, și de Cristian Macedonschi, consilier local FDGR în Brașov. Demersul este, de asemenea, susținut de Gunther Krichbaum, președintele Forumului Germano-Român din Berlin, care are ca scop construirea și consolidarea punților economice, diplomatice și culturale dintre Germania și România.

În urma inițiativei s-au strâns inițial aproximativ 3.000 euro, pentru ca apelului la solidaritate să răspundă apoi dr. Thushira Weerawarna, medicul șef al Secției de Pneumologie a Spitalului Siloah din Pforzheim. Astfel, medicii din Pforzheim s-au mobilizat și au decis să vină la Brașov pentru a munci cot la cot cu colegii români.

”Vreau să le mulțumesc medicilor germani pentru implicare și generozitate, cred că putem învăța foarte mult din gestul lor", a declarat Oana Krichbaum, care este și președintele Societății Româno-Germane din Pforzheim.

Unde vor sta cadrele medicale germane

Cazarea cadrelor medicale este oferită gratuit de Hotel Drachenhaus și Boutique Hotel Casa Chitic.

Restaurantele Cucinino, Mediterra Massimo si alte locații cunoscute din Brașov vor servi mâncare medicilor.Citeste si