În decurs de 24 de ore, 106 persoane confirmate cu COVID-19 au refuzat să se interneze sau au cerut să se externeze. Numărul total al acestora, de când legislația le permite să o facă, a ajuns la 905. Încă nu se știe exact câți dintre ei s-au întors la spital într-o stare agravată, dar autoritățile lucrează și la această statistică, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, pentru Digi24.

„Avem cazuri clare deja și avem și decese printre ei”, a spus Raed Arafat amintind de cazul de la Galați.

„Această problemă e una foarte serioasă și oamenii vor trebui să asculte, totuși, sfatul medicului. La acest moment, ei decid cum doresc, dar cel puțin să nu mai asculte sfaturile celor care ies și vorbesc vrute și nevrute, fără nicio dovadă științifică”, a adăugat Raed Arafat.

În context, el a menționat că ideea că asimptomaticii nu transmit boala este contrazisă de tot mai multe studii internaționale.

„Toți vin cu concluzia că asimptomaticul și presimptomaticul transmit, ba mai mult, unul dintre studii zice că încărcătura virală la asimptomatic poate să fie identică cu încărcătura virală la simptomatic”, a explicat Raed Arafat

Ce se va întâmpla cu cei externați la cerere după ce intră în vigoare noua lege

Ce se va întâmpla cu cei 905 pacienți externați după intrarea în vigoare a noii legi referitoare la carantină și izolare (cel mai probabil, miercuri, 22 iulie)? Deocamdată, nu se știe nimic despre situația lor medicală, dacă mai sunt sau nu pozitivi, de exemplu, a spus Raed Arafat.

Ministerul Sănătății este cel care pregătește o decizie în privința lor. Este posibil să fie rechemați pentru un control, a menționat șeful DSU, precizând că nu este foarte familiarizat cu discuțiile pe această temă care au loc la nivelul Ministerului Sănătății.

În ultima săptămână, România a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de noi infectări. Spitalele din București sunt pline și nu mai există loc la ATI pentru pacienții grav bolnavi. În acest context, România a ajuns pe locul al doilea în UE la creșterea numărului de noi cazuri.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri