Un pacient din Timișoara, care a refuzat tratamentul pentru COVID-19, a murit sâmbătă la terapie intensivă. Bărbatul, în vârstă de 50 ani, a ajuns în urmă cu o săptămână la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” cu o formă medie a bolii. Le-a spus medicilor că nu vrea să i se administreze Remdesivir, pe motiv că nu dorește să fie „cobai pentru experimente”, scrie Digi24.

Starea bărbatului s-a agravat și a ajuns la terapie intensivă, unde a murit.

Bărbatul a refuzat tratamentul cu Remdesevir

Managerul Spitalului „Victor Babeș”, Cristian Oancea, a declarat că a fost pentru prima dată când un pacient a refuzat tratamentul cu Remdesivir, în ciuda faptului că i s-au explicat beneficiile. Bărbatul a insistat că „nu vrea să se facă experimente pe el”. Medicii nu au putut face nimic în fața vehemenței și negației pacientului.

„Pacientul a venit, s-a internat, iar starea lui s-a deteriorat până a ajuns în secția de terapie intensivă. În momentul în catre am vrut să-l punem sub tratament cu Remdesivir, deși colegii mei din Terapie intensivă au insistat cu informații medicale, ca să-l ajute să înțeleagă procesul terapeutic, pacientul a refuzat de mai multe ori, vehement, chiar acuzând personalul din Terapie intensivă că fac experimente pe el.

În fața acestei atitudini, am rămas doar simpli spectatori și starea pacientului s-a înrăutățit de la zi la zi până când astăzi a survenit decesul”, a povestit managerul spitalului.

Pacientul a fost tratat cu alte medicamente

Remdesivir face parte dintr-un studiu clinic și există un protocol de administrare foarte bine stabilit. Pacientul a devenit refractar în momentul în care a auzit că Remdesivir făcea parte dintr-un studiu inovativ. Medicamentul este însă autorizat în Statele Unite, a dat rezultate, iar includerea lui într-un studiu clinic a fost singura modalitate de a-l aduce și în România, a explicat managerul spitalului.

După ce a refuzat Remdesivir, pacientul a fost tratat cu alte produse.

„Tot ce specifica ghidul terapeutic i s-a dat”, a spus dr. Oancea.

Pacientul putea să fie salvat, dacă medicamentul i se administra la timp, a estimat medicul, subliniind că este o dezamăgire și pentru colegii săi din ATI.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri