22 Iulie 2020

O echipă medicală din Brașov va pleca, pentru un schimb de experiență, la un spital din Germania



Companiile germane continuă să fie alături de brașoveni în îmbunătățirea capacității de tratare a bolnavilor de Covid-19. Astfel, firma germană Wolf a donat Spitalului Clinic de Urgență Brașov un bronhoscop performant în valoare de peste 40.000 euro. În urma unei campanii de strângere de fonduri pentru sistemul de sănătate din județ inițiate de Oana Krichbaum, consilier local CDU în Pforzheim (Germania) și originară din Brașov, și de Cristian Macedonschi, consilier local FDGR în Brașov, și cărora li s-a alăturat dr. Thushira Weerawarna, medicul șef al Secției de Pneumologie a Spitalului Siloah din Pforzheim, donațiile totale, care includ inclusiv contribuții ale Hygienium și Amazon Germania, s-au ridicat la peste 120.000 euro.

Mai mult, săptămâna aceasta, o echipă de medici din Pforzheim este la Brașov și lucrează alături de cadrele noastre medicale pentru a trata pacienții afectați de virusul Cov-Sars-2. Medicii germani au adus la Brașov și trei aparate de ventilație și echipamente medicale de protecție, care au fost donate Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Pentru mai multe detalii, vezi: O echipă medicală din Germania vine să lucreze alături de medicii din Brașov

Prezența medicilor germani la Brașov și donațiile de echipamente medicale demonstrează că nu suntem singuri împotriva virusului și că împreună, prin mobilizare și cooperare, le putem fi de folos celor din prima linie. Vreau să mulțumesc în mod deosebit medicilor din Pforzheim și companiilor germane și românești care au răspuns apelului nostru.

Am încredere că, solidari și respectând regulile de sănătate publică, vom trece cu bine și peste acest moment.

Cristian Macedonschi, unul dintre inițiatorii proiectul de strângere de fonduri

Echipă medicală românească în Germania

La invitația domnului Dr. Thushira Weerawarna va pleca, în urmatoarea perioadă, o echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgențe Brașov la un schimb de experiență în lupta anti-covid-19 la Pforzheim, la Spitalul Siloah, iar în aproximativ șase săptămâni va reveni o echipă de cadre medicale condusă dr. Weerawarna la Brașov.

Traversăm o perioadă fără precedent, în care solidaritatea europeană ar fi putut să fie mai puternică. Datorită altruismului societății civile, lupta împotriva virusului Cov-Sars poate fi mai eficientă. Mulțumesc tuturor membrilor DRG, tuturor sponsorilor care au susținut proiectul și în primul rând echipei de profesioniști de la Spitalul Siloah din Pforzheim, care peste șase săptămâni va reveni la Brașov.

Oana Krichbaum, coorganizator și președinte al Societății Germano-Romane - DRG Deutsch - Rumänische Gesellschaft din Pforzheim



Citeste si