Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că licitația pentru măștile de protecție care trebuie să ajungă la persoane defavorizate nu s-a încheiat încă, cu toate că măștile sanitare sunt obligatorii în spațiile închise încă din 15 mai.

Nelu Tătaru a susținut că autoritățile încă așteaptă o decizie.

”După cum știți, așteptăm o decizie. Cele 10 zile după decizia comisiei de soluționare a contestațiilor, care ne dă dreptate, și cele 10 zile în care firma care a contestat poate contesta în instanță. Dacă cele 10 zile trec, atunci licitația se poate încheia”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății a anunțat pe 24 iunie că Naguma Medical Supply SRL este câștigătorul licitației pentru cele 115 milioane de măști care urmau să ajungă la persoanele sărace.

Vezi și: Cele mai bune și cele mai proaste măști sanitare, clasate după nivelul lor de protecție. Ce trebuie să știi despre măștile pe care le poți cumpăra din comerț?

Citeste si:
Nelu Tătaru: Dacă mergem în acest ritm, vom ajunge la 20 - 30.000...
Nelu Tătaru: Dacă mergem în...

”În urma finalizarii achiziției, vor fi achiziționate 115 milioane de măști în valoare de 73.600.000 lei fără TVA, cu un preț unitar de 0,68 lei fără TVA/mască.

Măștile de protecție vor fi transportate direct la direcțiile de sănătate publice în termenul maxim de până la 7 zile și vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitar.

Fiecare persoană eligibilă va primi un număr de 50 măști de protecție. Vor beneficia de acest sprijin, aproximativ 2.300.000 de persoane (…)”, anunța atunci Ministerul Sănătății.

Cu toate acestea, Best Achiziții, care a încheiat mai multe contracte cu spitalele din subordinea Primăriei București pentru furnizarea de măști și combinezoane COVID 19, a contestat rezultatul licitației.

Citeste si:
Angajații din Ministerul Sănătății și CNAS, obligați să aibă...
Angajații din Ministerul...

Astfel, contractul nu va putea fi semnat până nu se încheie contestațiile.

Odată cu instaurarea stării de alertă, portul măștii în spații publice închise este obligatoriu din data de 15 mai.

Sursa foto: Unsplash

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri