Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) anunță că se opune detașării medicilor și asistenților ATI la Institutul Matei Balș. ”(…) PROTESTĂM ȘI NE OPUNEM ENERGIC împotriva oricărei viitoare forme de detașare (voluntară sau nu) a personalului de specialitate ATI (medici și asistente) în secția ATI a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș!”, se arată într-un document adresat șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

SRATI precizează că motivul este că secția ATI de la Matei Balș este condusă de dr. Doina Iovănescu, care nu are expertiză în specialitatea ATI.

”Motivul este unul simplu și cunoscut și dumneavoastră și Ministerului Sănătății: de peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere a Prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel, secția ATI de la IBI Matei Balș este condusă ilegal (cu delegație) de către dr.Doina Iovănescu – medic primar de boli infecțioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI!”, precizează sursa citată.

Scrisoarea de protest este semnată de dr. Șerban Bubenek, președinte SRATI, și prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte SRATI și președinte al Comisiei ATI din Ministerul Sănătății.

Documentul amintește că a fost trimis deja un memoriu la cabinetul Ministrului Sănătății încă din 19 mai, când SRATI cerea trimiterea unei echipe de control la Institutul Matei Balș ”care să elucideze motivul pentru care Prof. Streinu-Cercel nu a aplicat niciodată dispozițiile OM 1500/2009 prin care secția ATI din Institut trebuia condusă de un medic de specialitate ATI.

Menționăm că în peste 11 ani conducerea Institutului Matei Balș nu a organizat nici un astfel de concurs, nici nu a dat delegație de șef de secție unui medic ATI, secția ATI fiind condusă și acum de un medic șef de secție infecționist (Dr.Doina Iovănescu) care încasează și sporul de ATI și pe cel de șef de secție, ilegal de peste 10 ani!!!!!”.

SRATI arată că situația este ”de netolerat” și că încă așteaptă ca Ministerul Sănătății să ia măsurile care se impun.

”Pe de altă parte, NU va fi acceptată detașarea și subordonarea unor medici rezidenți-specialiști primari ATI și nici a asistentelor ATI într-o secție ATI condusă ilegal prin abuz și impostură medicală, deoarece nu acceptăm să fim părtași la compromiterea siguranței pacienților dar și a personalului detașat.

Vă facem cunoscut că, în eventualitatea în care se vor face totuși detașări ale personalului ATI în secția ATI a IBI Matei Balș înainte de demiterea dr. Doina Iovănescu și numirea cu delegație ca șef secție ATI a unui medic ATI din cei care lucrează în acea secție, SRATI se va adresa de urgență procuraturii, instanțelor judecătorești, Avocatului Poporului, asociațiilor de protecție a pacienților și mass-mediei”, se mai arată în documentul adresat șefului DSU.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri